Frivillige med til at skabe ”Synergi i Vinderup”

05/12/12 1:51

Karsten Peier

Gode oplevelser for borgere med nedsat funktionsevne i samvær med frivillige.

I samarbejde med Kultur & Frivillighuset og foreningen LEV Vestjylland har Socialafdelingen i Holstebro Kommune startet projekt "Synergi i Vinderup". Formålet er at give Vinderup-borgere med nedsat funktionsevne gode oplevelser gennem aktiviteter og socialt samvær med frivillige ildsjæle i lokalområdet.

Jørgen Bloch Lauritsen fra LEV Vestjylland (Landsforeningen Evnesvages Vel) glæder sig over, at kommunen har taget initiativ til og støtter projektet, der finansieres med midler fra Landdistriktspuljen.

Til glæde for begge parter

- Jeg ser det som en ren win-win situation, som giver mulighed for, at frivillige kan få indblik i udviklingshæmmedes liv og livsbetingelser. Af erfaring ved vi, at det bliver til stor glæde for både den udviklingshæmmede borger og den frivillige. Borgeren får mulighed for at være sammen med den frivillige om ting - f.eks. en fælles interesse eller hobby - som ikke foregår hjemme i bofællesskabet eller hos forældrene. Og den frivillige får i samværet med den udviklingshæmmede indsigt i mennesket bag funktionsnedsættelsen, siger Jørgen Bloch Lauritsen.

Af erfaring ved vi, at det bliver til stor glæde for både den udviklingshæmmede borger og den frivillige.
Jørgen Bloch Lauritsen fra LEV Vestjylland

Projektmedarbejder i "Synergi i Vinderup", Christina Nielsen, understreger, at der er lagt op til et samarbejde mellem flere forskellige aktører - foreninger, frivillige og kommunen.

- Vi har kontaktet lokale foreninger og frivillige i Vinderup, og jeg har mødt stor interesse for projektet. Jeg håber, at der bredt på tværs af aldersgrupper vil være mange, der har lyst til at deltage som frivillig - enten som aktivitetsvenner eller som projektkoordinatorer, siger Christina Nielsen. (Læs mere om projektet)

Den første frivillige er i gang som aktivitetsven

Gennem Besøgstjenesten i Vinderup er den første frivillige til projektet fundet, og hun - Mie Dalsgård - er allerede startet som aktivitetsven.

- Det er et godt initiativ, som jeg gerne vil bakke op om og medvirke i. Ud over at jeg er med til at give et andet menneske en oplevelse, får jeg også selv meget ud af det, siger Mie Dalsgård.

Større inklusion og livskvalitet

Leder af Kultur & Frivillighuset, Anne Lise Holst Jensen, glæder sig over, at der nu udvikles nye tilbud til denne gruppe af borgere.

- Netop den frivillige indsats kan være med til at give større inklusion og livskvalitet i kraft af nye sociale netværk. Vi har længe manglet tilbud af denne art til mennesker med handicap, så vi er meget glade for, at vi kan støtte op om dette initiativ, siger Anne Lise Holst Jensen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.