Nyt it-udstyr styrker lærernes undervisning

21/11/12 10:31

Karsten Peier

Ledere og lærere begejstrede for kommunens nye it-satsning på skolerne Nye bærbare og stationære computere. Tablets. Trådløst netværk til alle skoler. Og interaktive tavler til i første omgang syv af kommunens folkeskoler.

Det er den nye teknologiske virkelighed for elever og lærere på folkeskolerne i Holstebro Kommune, der i dette skoleår har fået et markant it-løft. Det styrker i den grad lærernes undervisning, lyder det bl.a. fra Tvis Skole og Halgård Skole.

- Vi er glade for, at vi har valgt at prioritere de bærbare computere. For tiden er vi ved at få installeret nyt trådløst netværk. Når det er kørende, vil den bærbare løsning fungere optimalt for os. Rundt på skolen har vi dog enkelte stationære computere. Det er i vores læringscenter og i et lille it-lokale, siger skoleleder på Halgård Skole, Boris Loftager.

Nye perspektive i undervisningen

På Tvis Skole er lærerne også begejstrede for it-satsningen.
- Det åbner for helt nye perspektiver i undervisningen. Vores it-lærere har stået for det forløb med kompetenceudvikling, som alle skolens lærere har været igennem for at kunne stå godt rustede til de nye pædagogiske tilgange, som det nye it-udstyr åbner muligheder for, siger skoleleder på Tvis Skole, Agner Lund.

Halgård Skole er en af de syv skoler i kommunen, som i første omgang har fået installeret nye interaktive tavler. De hænger nu i samtlige klasselokaler på skolen.

- Nu er vi særdeles godt opdateret med it. Teknikken er ikke længere en hindring for at integrere it i undervisningen i alle fag, siger skoleleder Boris Loftager.

Flere og hurtigere maskiner

Lærerne på Halgård Skole deler skolelederens begejstring.

- Det er blevet meget bedre at arbejde med it. Vi har fået væsentligt flere maskiner, og de nye er langt hurtigere - også at starte op, så vi kommer hurtigere i gang med undervisningen. Nu er det også blevet muligt at arbejde med video. Det var der store problemer med før. Det er også fint, at eleverne har adgang til deres egne drev hjemmefra, siger lærerne Jens Jakob Jacobsen, Trine Guldhammer og Pernille Gjølstad.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.