Socialborgmester: Stop jagten på hashkunder

28/02/2013 13:58

Københavns Kommune

Planerne om at flytte 300 betjente fra København til provinsen møder kritik. Stop klapjagten på hahskunder, foreslår Mikkel Warming (Ehl)

Rigspolitiet har planer om at flytte 300 betjente fra Storkøbenhavn til provinsen som led i besparelser. Planerne møder kritik fra de københavnske betjente, der i forvejen er spændt hårdt for. De frygter det vil gå ud over indsatsen mod bandekrigen.

Socialborgmestre Mikkel Warming har et andet forslag:

- Jeg synes politiet skulle droppe den massive indsats mod hashkunderne på Christiania. Det er omkostningsfuldt for samfundet og markedet er så enormt, at det er som en dråbe i havet, siger han.

Politiets nye indsats mod hashhandel på Christiania går ud på dels, at jagte bagmændene og dels at få kunderne til at holde sig væk ved massive visitationer omkring fristaden af bydelens gæster.

- Det eneste man får ud at den klapjagt på kunderne er, at en masse mennesker får en plettet straffeattest, der vil kunne have store konsekvenser for dem senere i deres liv. Vi kriminaliserer en masse mennesker, der i manges øjne ikke har gjort noget galt, siger Mikkel Warming.

Bl.a. Spanien, Tjekkiet, Holland og Portugal har afkriminaliseret at have hash på sig til eget forbrug.

15. marts afholder Københavns Kommune en konference om, hvordan man kan lave en forsøgsordning med legalt salg af hash i hovedstaden.

Mest Læste

Annonce