Svømmehallen inviterer etniske unge indenfor

09/01/2013 14:57

Københavns Kommune

Ti drenge med etnisk minoritetsbaggrund arbejder nu som livreddere i Sundby Svømmehal. De skal introducere deres jævnaldrene til svømmehallerne.

Sundby Bad holder nu ekstra åbent hver anden lørdag kl. 17-19 for drenge med etnisk minoritetsbaggrund. Et nyt hold unge livreddere, der selv har etnisk minoritetsbaggrund, arbejder som livreddere og laver aktiviteter i svømmehallen for deres jævnaldrende.

I alt ti drenge mellem 16 og 20 år har været gennem et længere forløb, hvor de har fået intensiv svømmeundervisning, har gennemgået kurser i førstehjælp og til sidst har bestået livredderprøven. Når de er på arbejde i Sundby Bad, er de med assistance fra svømmehallens faste medarbejdere ansvarlige for sikkerheden, hygiejnen og selve aktiviteterne i svømmehallen.

Forbilleder for andre unge

Sundby Bad ligger i et område, hvor der er mange beboere med etnisk minoritetsbaggrund. Men der er ikke mange fra denne gruppe, der bruger svømmehallen. Derfor gør man nu en særlig indsats for at invitere drenge med minoritetsbaggrund til at komme og prøve en tur i svømmehallen.

De nye unge livreddere er en del af denne indsats. De sørger for at arrangere spændene aktiviteter i svømmehallen, og de arbejder med at komme i kontakt med drenge fra målgruppen.

Ifølge Shane C. Kenny, teknisk serviceleder i Team Bade under Kultur- og Fritidsforvaltningen, bliver mange børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund ikke introduceret til svømning og svømmehaller af deres forældre.

”Vi håber, at de nye livreddere kan være forbilleder for andre unge med minoritetsbaggrund. Vi vil gerne have, at de går foran og viser svømmehallerne som et attraktivt og spændende tilbud,” siger Shane C. Kenny.

Idræt og fællesskab

Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) er meget tilfreds med, hvordan svømmehallerne arbejder på at integrere unge fra etniske minoriteter.

”Fællesskabet omkring idræt er en god indgang til det danske samfund. Jeg er meget opmærksom på, at svømmehallerne og byens andre idrætstilbud skal være imødekommende og attraktive for alle byens borgere – også etniske minoriteter,” siger Pia Allerslev.

Sundby Bad har holdt ekstra åbent hver anden lørdag siden december 2012. I februar begynder et tilsvarende arrangement i Bellahøj Svømmestadion.

Mest Læste

Annonce