Dagplejen mangler børn: afsked med 31 dagplejere

Velfærd

03/9/13 11:55

Freja Eriksen

Et stærkt faldende antal fødsler i Kolding Kommune er den direkte årsag til, at kommunen nu bliver nødt til at tage afsked med 31 dagplejere.

Fødselstallet er faldet fra 1100-1200 om året i årene 2008 til 2010 til bare 875 nyfødte sidste år i kommunen, og det har naturligvis stor indflydelse på, hvor mange dagplejere, der er behov for.

"Det er trist, at vi nu må sige farvel til så stort et antal medarbejdere i Dagplejen, men på den anden side er vi naturligvis også nødt til at reagerer på den store nedgang i antallet af fødsler", siger formanden for kommunens Børneudvalg, Jørn Dohrmann.

"Ellers kommer vi jo til at stå med en stor overkapacitet og mange dagplejere, som vi ikke har nogen børn til".

Jørn Dohrmann understreger samtidig, at service-niveauet i Dagplejen forbliver uændret.

Der er således ikke tale om, at der er indlagt sparemål i forbindelse med afskedigelserne. Det er udelukkede tiltag, der skal sikre, at Dagplejen skal tilpasses de faktiske forhold.

Afskedigelserne af dagplejerne bliver fordelt over hele kommunen i forhold til, hvor der allerede er eller vil blive ledig kapacitet, og når der er tale om så mange som i dette tilfælde er det omfattet af loven om masseafskedigelser. Det betyder, at fagforeningen FOA også bliver inddraget i forhandlinger om vilkårene for afskedigelserne.

"Vi vil gennemføre disse afskedigelser så ordentligt som overhovedet muligt og hjælpe hver enkelt så meget, vi overhovedet kan, gennem processen", siger Dagplejens leder Joan Lindskov.

"Afskedigelser på en arbejdsplads påvirker det psykiske arbejdsmiljø, og det kan ikke gøres uden at bringe bekymringer og frustrationer med sig. Dem vil vi gøre, hvad vi kan for at mindske mest muligt".

Joan Lindskov understreger i den forbindelse, at de påtænkte afskedigelser på ingen måde skyldes utilfredshed med dagplejerens indsats, men alene kommer på tale fordi en reduktion af antallet af dagplejere i kommunen er en nødvendighed.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.