Ny vision: Kolding er internationalt fyrtårn for at designe det gode liv

12/12/2012 10:51

Kolding Kommune

Internationalt fyrtårn for design af det gode liv og inspiration for de øvrige 97 kommuner ved hjælp af designprocesser. Det er nogle af ambitionerne med Koldings nye vision 2022, som politikerne i Kolding netop har besluttet. Visionen skal sikre flere iværksættere og vækst.

Kolding har vedtaget en vision for de næste 10 år, og ambitionerne er høje. Der skal fokuseres målrettet på at fremme design og iværksætteri. Ideerne til nye initiativer rummer eksempelvis en årlig designfestival, en iværksætterpris samt temauger på skolerne om design og iværksætteri. Kolding Kommune ønsker at være et "Living Design Lab", et levende design laboratorie, hvor der eksperimenteres med udvikling af samfundet og nye samarbejdsformer til gavn for Kolding Kommune og resten af verden.

Koldings borgmester Jørn Pedersen er begejstret for den nye 10-årige vision, og ser store udviklingsmuligheder for Kolding med det nye fokus:
- Vi ønsker at vise vejen for design, iværksætteri og social udvikling, som vores nye vision skal bære frem internationalt. Vi vil gerne være en inspiration for alle kommuner i Danmark, der ønsker at indføre designprocesser for at udvikle det liv vi har sammen. Man skal turde gøre noget, hvis det skal have en effekt.

Visionen kort fortalt

Visionen er netop blevet besluttet på byrådsmødet mandag den 10. december og lyder: "Sammen designer vi muligheder for et bedre liv gennem iværksætteri, social udvikling og uddannelse".
Visionen uddybes:

"Passionen for at udforske og anvende design, gør Kolding kendt i udlandet som den europæiske designby, hvor iværksætteri, social udvikling og uddannelse i samspil danner en stolt vækstkommune.
Kolding danner forbillede for iværksættere og de bæredygtige vækstvirksomheder tiltrækker investorer. Visionen udvikler viden med udgangspunkt i design. Kolding er et attraktivt sted at bo, hvor mange bliver idérige iværksættere i Koldings innovative virksomheder og sociale projekter."

Jørn Pedersen tegner sammen med de øvrige politikere i Koldings byråd tydelige ambitioner for Koldings fremtid:

- Det er et klart mål at gøre visionen virkelig. En drøm kunne være at blive World Design Capital i 2018. Det er et tydeligt signal til hele verden om at Kolding er en designby, og at vi sætter handling bag ordene. Både i forhold til at udvikle kommunens services sammen med borgere og virksomheder, og i forhold til at skabe et attraktivt brand i vores omverden.

Visionen sætter en fælles retning for Kolding Kommunes udvikling, og byrådet ønsker at de mange projekter og mål skal gøre visionen konkret.

Involvering af 600 borgere i designproces

Kolding Kommune har allerede "taget sin egen medicin" mens visionen blev til, for visionen er udviklet i en designproces, hvor mere end 100 meningsdannere og 600 borgere i Kolding kommune har arbejdet med visionen. Gennem antropologiske undersøgelser af Koldings autentiske styrker er der blevet skabt flere forskellige scenarier for fremtiden i Kolding, som borgerne har diskuteret og leveret ideer til. Derfor er den nye vision baseret på styrker, som allerede er kendt i Kolding, nemlig design, iværksætteri, uddannelse og social innovation. Nu danner styrkerne grundlag for den nye vision, som skal skabe selvværd, iværksætteri og vækst i Kolding.

Mest Læste

Annonce