Statsforvaltning bakker Kolding Kommune op i klagesag

20/12/11 2:54

Kolding Kommune

En kommune må gerne ændre i niveauet for at give hjemmehjælp og dermed servicen. Statsforvaltningen giver Kolding Kommune fuldstændig opbakning, efter kommunen tilbage i 2009 ændrede kriterierne for hjemmehjælp.

Efter kriterierne blev ændret til at hjemmepleje og praktisk hjælp kun gives til borgere, der er ude af stand til eller meget vanskeligt ved selv at løse opgaven, gennemgik Kolding kommune hver eneste ældres behov, en revisitering. Det må en kommune gerne gøre, skriver Statsforvaltningen i en afgørelse, efter Ældresagen klagede over Kolding Kommune.

Statsforvaltningen skriver, at Kolding Kommune førhen tilbød ekstra hjælp - ud over hvad kommunen var forpligtet til. Og så længe det holder sig inden for loven, må politikerne derfor gerne fastlægge et niveau for den hjælp, som borgerne kan forvente.
Opfordrer til selvhjælp
Socialministeriet oplyser i afgørelsen, at loven bygger på et princip om hjælp til selvhjælp. Netop det princip har Kolding Kommune styrket de seneste år. I lighed med de fleste kommuner i Danmark, arbejdes for at give ældre et aktivt seniorliv. Her får ældre tilbudt en hjemmetræner, så de kan klare sig selv længst muligt, være uafhængig af hjemmehjælp og dermed få øget livskvalitet.

Kolding Kommune har med virkning fra 2012 besluttet at ændre kriterierne for hjælp. Der er afsat tre millioner kroner ekstra til næste år, da det forventes, at flere vil blive tilbudt besøg af hjemmetræner eller hjemmehjælp.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.