Fælleselevråd skudt i gang med livlig debat

Velfærd

06/11/2013 12:52

Freja Eriksen

Der var ikke stille i mange sekunder ad gangen på det første møde i Fælleselevrådet for folkeskolerne i Lolland Kommune. Kommunen har ikke tidligere haft et fælleselevråd på tværs af skolerne, og elevrådsrepræsentanterne glæder sig derfor til at starte det op og til arbejdet med at sikre gode vilkår for alle elever.

Fælleselevrådet består af 16 elever fra forskellige skoler og klasser, og på mødet den 2. november skulle der først og fremmest vælges formand, næstformand, kasserer og sekretær. Mødet gav samtidig anledning til en snak om, hvad et fælleselevråd kan bidrage med. Emilie Hansen, som går i 6. klasse på Nordvestskolen, Ravnsborgafdelingen, ser mange muligheder:

”Jeg har meldt mig ind i Fælleselevrådet, fordi jeg gerne vil være med til at skabe et godt og trygt miljø for alle elever i kommunen. I elevrådene på de enkelte skoler snakker man om ting, der handler om ens egen skole. Det er også vigtigt, men jeg vil gerne tage skridtet videre. I Fælleselevrådet tror jeg, at vi kan tage større emner op som for eksempel skolereformen,” siger hun.

Netop skolereformen bliver et af hovedtemaerne for Fælleselevrådet i år, og det var da også et emne, der optog eleverne og gav gode diskussioner rundt om bordet. Er det godt eller dårligt, at eleverne skal være længere i skole? Hvordan sikrer man, at elever med særlige behov bliver inkluderet i de almindelige klasser på en god måde? Og kan man mon finde et andet ord for ’lektiehjælp’, som tydeligere viser, at det også er et tilbud for stærke elever, der vil udfordres mere? Meningerne var mange og fløj med stor entusiasme fra den ene ende af lokalet til den anden.

Den nyvalgte formand for Fælleselevrådet, Tobias Dinesen fra 9. klasse i Søndre Skole, Rødbyafdelingen, er kun glad for, at der kom mange synspunkter frem på dagens møde:

”Det er en kæmpe fordel, at vi repræsenterer så forskellige holdninger, baggrunde og aldre, fordi det giver nogle fantastiske diskussioner. Hvis jeg bare sad her selv, ville jeg jo kun tage hensyn til mine egne meninger om, hvordan verden ser ud. Nu bliver jeg udfordret, og det er fedt!,” fortæller Tobias, der personligt gerne vil arbejde for en grundigere mobbelov.

Eleverne gav efter mødet udtryk for, at det var gået langt over forventning. Flere var overraskede over, hvor seriøst alle tog det, og mange gav udtryk for lettelse over, at både små og store fik taletid. En af dem var Oliver Schlander på 13 år, som går i en specialklasse på Nordvestskolen, Ravnsborgafdelingen:

”Jeg er med, fordi jeg godt vil have indflydelse på, hvordan det er for elever at gå i skole. Det er jo os, der skal gå her, så det er vigtigt, at vi også får en stemme og bruger den. Derfor er jeg også glad for, at vi nu har Fælleselevrådet, hvor der ikke er nogen, der bare kommer for kagen,” griner han.

Fælleselevrådet holder næste møde i slutningen af november, og det er planen, at der fremadrettet skal holdes fire ordinære møder årligt.

 

Mest Læste

Annonce