Brand i nat på Ældrecenter Fænøsund i Middelfart

20/01/2012 11:14

Middelfart Kommune

Pressemøde kl. 11.30 i dag på Middelfart Rådhus. Omkring kl. 22.30 natten til torsdag går brandalarmen i en 60-årig kvindes lejlighed på Ældrecenter Fænøsund.

Plejepersonalet handler hurtigt og har reddet kvinden ud af den brændende lejlighed og ydet førstehjælp, da Middelfart Brandvæsen ankommer kort efter. Kvinden, der er forbrændt blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter med helikopter.

”Det er en tragisk ulykke” fortæller socialdirektør Kate Bøgh, og fortsætter:

”Personalet på ældrecentret reagerer hurtigt, da alarmen går omkring 22.30 og fik den 60-årige kvinde ud af den brændende lejlighed. Kvinden er kraftigt forbrændt og personalet ydede førstehjælp på stedet indtil ambulance og brandvæsen ankommer til ulykkesstedet. Kvinden blev fløjet til Rigshospitalet med helikopter og de to plejepersonaler har været til observation for røgforgiftning og får krisehjælp her til formiddag”.

Politiet har underrettet den 60-årige kvindes pårørende om situationen og kvindens tilstand er kritisk.

Beredskab og personale på stedet har handlet hurtigt og korrekt

Ældrechef Jonna Søegaard fortæller ”Personalet har handlet korrekt og ydet kvalificeret førstehjælp. De er meget taknemmelige for indsatslederens håndtering af situationen på stedet. Middelfart Brandvæsen fik slukket ilden hurtigt, så den ikke bredte sig til nabolejlighederne og personalet oplevede at indsatsleder Per Møller og øvrige beredskab på stedet var meget professionelle og tog sig af alle de involverede”.

Mest Læste

Annonce