Tomas Therkildsen ny kommunaldirektør i Næstved

19/12/2012 14:47

Næstved Kommune

Fra 1. februar skal Tomas Therkildsen styre mod Rådhuset i Næstved frem for Vordingborg. Et enigt byråd har besluttet at ansætte ham som Næstved Kommunes nye kommunaldirektør. Og forventningerne er høje.


Faktisk er ”høj” et ganske rammende tillægsord om Tomas - høje ambitioner, højt tempo, høj succes-rate i forhold til at føre beslutninger ud i livet, og så er manden også høj – hele 190 cm.

Borgmester Carsten Rasmussen har også høj forventninger:

”Vi har lagt vægt på, at ansætte et menneske, der har lyst til at mærke Næstved og sætte sit mærke på Næstved. Kort sagt en der vil Næstved – vil hele kommunen og ser muligheder i både den store og de mindre byer. Vi vil jo utrolig meget i denne her kommune og for at sikre, at det bliver til noget konkret, har vi valgt en mand, der har ideer, og som også forfølger dem, til de virker i praksis. Jeg glæder mig utrolig meget til at arbejde sammen med Tomas Therkildsen.”

”Næstved har et stort potentiale”
Tomas Therkildsen glæder sig også til sit kommende arbejde og har et godt indtryk af Næstved Kommune – både som geografisk område og som organisation.
”Næstved Kommune rummer store muligheder, og jeg tror, de kommende år vil bringe endnu flere. Kortere rejsetid med togene til København, en omfartsvej, kommende motorvej og nye erhvervsmuligheder langs sydmotorvejen rummer store potentialer for Næstved Kommune. Det skal vi have mest muligt ud af, både når det gælder udvikling, erhverv og bosætning.

Om sin tilgang til opgaven som kommunaldirektør fortæller Tomas Therkildsen:

”Projekter og strategier kan se flotte ud på papiret. Men jeg vil se dem fungere, før jeg vinger en opgave af som løst. Hellere færre mål og så være ambitiøse med dem end for meget, der ender i ringbind. Som leder går jeg ind for, at man tør prioritere og være ærlig, også når det gælder ressourcer. Folk må gerne forvente, at jeg gør, hvad jeg siger, og siger, hvad jeg gør.”

Mere om manden
Tomas Therkildsen er 42 år, cand. scient. soc. fra Roskilde Universitet, hvor han har læst ”offentlig økonomi og regulering” og ”Internationale Udviklingsstudier”. Han har været kommunaldirektør i Vordingborg Kommune siden 2010, og tidligere var han økonomidirektør i Slagelse Kommune efter en karriere som konsulent og chef i KL. Derfor har han et godt netværk i kommunale sammenhænge.

Tomas Therkildsen har allerede en god ’insider-viden’ om Næstved fra sin kone Berit Lienhøft Larsen, der underviser på ZBC. De bor i Herfølge og har fire børn. I sin fritid prioriterer han familie og venner og gerne i kombination med aktiviteter som løb, tennis, ski og rejser. Skal øregangene forkæles, er det i selskab med gamle rock-klassikere. Og han spiller gerne selv til – og ikke kun på luftguitar – men både på elektrisk og akustisk.

Mest Læste

Annonce