Unge sætter ”Livet på spil”

03/10/2012 15:17

Norddjurs Kommune

Forumteater for hundredevis af unge i Østjylland Livet bliver sat i spil, når Kulturring Østjylland skyder sit stort anlagte teaterprojekt i gang. I løbet af 7 uger vil forestillingen "Livet på spil" blive spillet knap 70 gange men ikke to forestillinger vil være helt ens. Norddjurs kommune afvikler projektet fra den 4. oktober til den 11. oktober.

Der er tale om et banebrydende projekt, hvor publikum via teaterforestillingen får forskellige aktuelle temaer præsenteret og mulighed for under en helt ny form at føre en åben og involverende diskussion af emner, der knytter sig til ungdomslivet og unges virkelighed.

" Det er netop et projekt som dette, der tydeliggør, hvorfor det giver god mening at arbejde på tværs af kommunerne med kultur" siger Kulturring Østjyllands formand Jesper Mathiesen. " "Livet på Spil er jo et virkelig stort projekt, der kommer rundt til alle Kulturringens kommuner og når rigtig mange af vore unge. De får en enestående mulighed for at opleve professionelt teater, der samtidig går i dialog med de unge og som de altså har mulighed for interagere med. På denne måde kommer de unges liv i en spændende kulturel kontekst, og de får en oplevelse af, hvad teater også kan være. Et ambitiøst projekt som dette er netop muligt, fordi det er en del af et samarbejde, så jeg ser meget frem til, at forestillingerne bliver sat i gang" fortæller formanden Jesper Mathiesen, der samtidig er udvalgsformand for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune.

"Livet på Spil" er produceret i et samarbejde mellem Kulturring Østjylland og Teater Vestvolden, og forestillingerne kommer rundt som et gratis tilbud til samtlige 8.og 9.klasser i alle Kulturring Østjyllands kommuner: Samsø, Odder, Skanderborg, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs. De praktiske planlæggere bag det store projekt er arbejdsgruppen for børn og kultur, der har repræsentanter fra alle seks kommuner. Lærerne har mulighed for helt op til en uge før forestillingen kommer til dem at kontakte skuespillerne og vælge en temapakke, som er særlig relevant i deres elevers hverdag eller som måske er en del af et tema, der arbejdes med. Temapakkerne indeholder emner som ensomhed, vold, sex o.l. så det er svære emner, der bliver åbnet op for. " Det er netop det, der er meningen; at vi med teatret som ramme kan gøre det mere legitimt at tale sammen om noget, der kan være svært at sætte ord på overfor hinanden. Når du spiller skuespil er alt jo tilladt - for det er bare noget vi leger - men bag legen er der jo altid alvoren og afspejlingen af virkeligheden, og det er det, vi bruger meget bevidst her ved at lade de unge indgå i dialogen om, hvad skal der nu ske, eller hvad der ikke skal ske - valg og fravalg. På den måde bliver Livet sat på spil”, beskriver Ib Frendø, instruktør og skuespiller.
Du kan se flere detaljer på www.kulturringoj.dk
 

Mest Læste

Annonce