Kommunaldirektør Jesper Hjort fylder 60 år

27/04/2012 13:16

Odder Kommune

Jesper Hjort er kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet, og har gjort karriere i den kommunale verden, først i Silkeborg, hvorefter han havde tre år som kommunaldirektør i den daværende Nørre Snede Kommune, inden han den 1. oktober 1991 blev kommunaldirektør i Odder Kommune syd for Aarhus.

Jesper Hjort har været optaget af at gøre afstanden mellem borgere og forvaltning så kort som muligt, derfor er rådhuset i Odder indrettet som en enhedsforvaltning.

I 1998 fik Odder Kommune som en af de første kommuner en officiel hjemmeside (Oddernettet.dk), og Jesper Hjort havde fra starten den ide, at her kunne borgerne komme til orde, hvilket har været medvirkende til, at hjemmesiden har vundet flere priser. Sideløbende er der sket en omfattende digitalisering i forvaltningen, og Odder Kommune er også her blandt de førende.

Adskillige kommunalpolitikere rundt om i landet er stødt på Jesper Hjort, når han har undervist i kommunal forvaltning på de såkaldte ’Kattegatkurser’.

Han har haft sæde i Kommunaldirektørforeningen hovedbestyrelse, og været formand for foreningens kreds for Århus Amt, senere Region Midtjylland. Jesper Hjort var med til at tage initiativ til oprettelsen af en forening for offentlig risikoledelse, PrimoDanmark, og var foreningens første formand.

Den lokale håndboldklub har lagt beslag på en stor del af fødselarens fritid. Jesper Hjort har været formand for klubben, og var med til at fostre ideen om at udvikle serieklubben til en divisionsklub, hvilket er lykkedes til fulde, idet klubben har spillet i første division de seneste tre sæsoner, i den netop overståede sæson deltog klubben i kvalifikationsspillet til ligaen.

Jesper Hjort fratræder den 1. august, hvorefter han bliver direktør for Vitapark Odder, det nedlagte sygehus, Odder Kommunes nye store satsning på at tiltrække virksomheder og sundheds- og kulturaktiviteter.

Der er fødselsdagsreception fredag den 11. maj kl. 13-16 i Spektrum Odder.

Mest Læste

Annonce