Odder Kommune har den gule førertrøje på facebook

Ledelse

04/04/2013 12:51

Odder Kommune

Odder Kommune er nu den kommune i Danmark, der har flest venner på facebook. Kommunen har nu 1575 venner, svarende til 7,2 pct. af befolkningen.

Odder Kommune oprettede sin facebookside i maj 2012, og siden er det gået stærkt med at få borgerne til at ”like” kommunens side.

Odder Kommune har den 3. april lavet en opgørelse af egne og andre kommunes facebooksider, og ifølge opgørelsen, har man nu 1575 venner, svarende til 7,2 pct. af kommunens 21.800 borgere. Nærmeste ”forfølger” er Morsø Kommune, der har 7,0 pct. af sine 21.189 borgere som venner.

I kontakt med nye borgere

- Facebook er en kanal, hvor vi som kommune kan kommunikere med borgerne på en ny måde, og hvor man også kan komme i kontakt med unge mennesker, som kommunerne aldrig tidligere har haft i tale. Vi har fx nu en masse unge under 20 år, som er venner med os på facebook, siger kommunens webmaster Claus Buur.

Kommunen bruger facebooksiden til at fortælle om vigtige kommunale beslutninger, men også til servicemeddelelser og ikke mindst dialog med borgerne. 

Læs også: Borgmestre vrager facebook

Aprilsspøg set af rekordantal

Under normale omstændigheder bliver et opslag på kommunens facebookside set af ca. 1000 brugere, men med en aprilsspøg brød kommunen gennem lydmuren, idet mange brugere valgte at dele opslaget med deres egne venner, og på den måde blev opslaget i løbet af meget kort tid set af over 5000 brugere!

- Sådan en aprilsspøg viser, at facebook er god til underholdning og andet sjov, men det er jo kun 1. april én gang om året. Resten af tiden er vi faktisk meget seriøse. Fx spørger vi lige nu kommunens borgere hvordan de kan bidrage til en bosætningsstrategi, og vi har fået rigtig mange gode input fra borgerne til den strategi, som byrådet skal vedtage senere på året, tilføjer Claus Buur.

Tidligere har Odder Kommune bedt facebookbrugerne om at komme med forslag til nye vejnavne i VitaPark, kommunens nye center for sundhed, kultur og erhverv.

(Aprilsspøgen handlede om, at Odder Kommune havde indgået en aftale med den kinesiske regering om at overtage 80.000 kinesere, der var blevet hjemløse pga. et dæmningsbyggeri. Derved var kommunens befolkningstal med ét vokset til 100.000!)

Besøg Odder Kommune på facebook

Se tabel over kommuner med mange "likes"

Mest Læste

Annonce