Kent Skov Andreasen ny bibliotekschef i Odense

29/11/2012 11:46

Odense Kommune

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Kent Skov Andreasen som Odenses nye bibliotekschef. Kent Skov Andreasen har de sidste to år været konstitueret stadsbibliotekar, og ansættelsesudvalget vurderer, at han kan sætte retningen for det fremtidige Odense Centralbibliotek.

Den 56-årige bibliotekar Kent Skov Andreasen er den nye bibliotekschef for Odense Centralbibliotek. Kent Skov Andreasen har de sidste to år fungeret som konstitueret stadsbibliotekar, og de to år har styrket både hans erfaring og indblik i strategisk ledelse. Samtidig har han igangsat en spændende udvikling af Odense Centralbibliotek.

- En af de helt store opgaver for fremtidens Odense Centralbibliotek er at være med til at udvikle, planlægge og realisere byggeriet af det nye multifunktionelle bibliotek. Vi har ansat den helt rigtige kandidat til den opgave. Kent Skov Andreasen har 26 års solid erfaring, og han har de sidste to år som konstitueret stadsbibliotekar været med til at sætte en spændende udvikling i gang i Odense Centralbibliotek. Han har vist, at han har de rette visioner og kompetencer til at fortsætte med at udvikle vores bibliotek som et moderne multifunktionelt bibliotek med borgeren i centrum og som en attraktiv arbejdsplads, siger Ellen Drost, kulturchef i By- og Kulturforvaltningen.

- Jeg er glad for, at ansættelsesudvalget har valgt at ansætte Kent Skov Andreasen som bibliotekschef. Jeg kender Kent Skov Andreasen som en dygtig leder, der har kompetencen til at føre biblioteket ind i fremtiden. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejde med Kent - ikke mindst i arbejdet med at realisere byens nye hovedbibliotek, siger by- og kulturrådmand Steen Møller.

Kent Skov Andreasen ser frem til at videreudvikle Odense Centralbibliotek og ikke mindst opgaven med at føre visionen om et multifunktionelt hovedbibliotek ud i livet.

- Det bliver en af de allermest spændende opgaver at være med til at realisere visionen om et nyt multifunktionelt hovedbibliotek. Odense Centralbibliotek kommer i endnu højere grad til at spille en fremtrædende rolle som kultur-, videns- og servicedynamo i Odense. Vi har i dag årligt over en million besøgende og mere end 200 arrangementer og koncerter, så biblioteket er allerede et omdrejningspunkt for borgernes kulturelle liv. I fremtiden skal biblioteket styrkes som en aktiv og udadvendt ramme og scene for folks egen skabelse af kultur. Det er bare én blandt mange udfordringer, som jeg glæder mig til, siger Kent Skov Andreasen.

Kent Skov Andreasens CV afspejler naturligt, at han har 26 års erfaring med biblioteksverdenen – de sidste 22 år har han beskæftiget sig med forskellige former for ledelse. Han har løbende uddannet sig inden for ledelse. Ved siden af sit job har Kent Skov Andreasen siden 1990 været anmelder af litteratur og film til de danske biblioteker, hvilket holder ham løbende i kontakt med det danske mediemarked og udviklingen af bibliotekernes formidling.

Privat er Kent Skov Andreasen gift med Lotte, og har 3 børn. Han er født og opvokset i Odense, som han holder meget af, og han er ofte at finde til byens musik- og teateroplevelser. Kent Skov Andreasen rejser gerne sammen med sin kone, og især Italien bliver ofte besøgt.

Kent Skov Andreasen tiltræder stillingen som bibliotekschef den 1.12.2012.

Mest Læste

Annonce