Foreslår at inkludere sommerhuse i boligjobordningen

28/2/13 4:48

Odsherred Kommune

”Odsherred Kommune rummer landets samlede største koncentration af sommerhuse på mere end 26.000 sommerhuse. For en række kommuner i vandkanten af Danmark, har sommerhusturismen stor betydning for såvel handel som for beskæftigelsen i håndværksfaget”, skriver de politiske gruppeformænd fra Odsherred Byråd i et brev afsendt torsdag den 28.

februar, til regeringen og samtlige folketingsmedlemmer. 

Brevet er en klar opfordring til at udvide boligjob-ordningen – bedre kendt som ”håndværkerfradraget” – til også at omfatte sommerhuse.

Regeringen har i sin Vækstplan DK, som blev præsenteret i denne uge, lagt op til en genindførelse af det såkaldte håndværkerfradrag, som ophørte ved årets udgang og hidtil kun har været gældende for helårsbeboelse.

”Nybyggeri, til- og ombygninger, energirenovering af sommerhusene er imidlertid et væsentligt indtægtsgrundlag for de omkring tusinde selvstændige håndværkere og servicevirksomheder i Odsherred Kommune, men her, som i andre områder af landet, har vores håndværkere også mærket et væsentligt fald i ordrebeholdningerne og arbejdsopgaverne. En situation, der også tydeligt afspejler sig i ledighedsstatistikken for kommunen”, skriver gruppeformændene videre i henvendelsen.

Borgmester Thomas Adelskov tilføjer, at det er hans forventning, at regeringen vil efterkomme opfordringen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.