Lys idé gør legetøjet rent

Velfærd

10/07/2013 11:36

Jesper Heilmann Petersen fra Hjælpemiddelhuset i Randers fik en lys idé. Når den nyindkøbte tunnelvaskemaskine til kørestole og rollatorer mm. ”holder fri”, så kunne den jo lige så godt vaske legetøj fra byens daginstitutioner. Blot tre måneder efter indvielsen af den nye tunnelvaskemaskine på Hjælpemiddelhuset i Randers er maskinen nu kommet på nye opgaver. Når der ikke er beskidte hjælpemidler i køen, kan maskinen i stedet vaske legetøj fra kommunens daginstitutioner.

At beskidt legetøj kan være en kilde til smitte og dermed sygefravær blandt børn og voksne i daginstitutioner er en kendt sag.”- og da vores nye tunnelvaskemaskine ikke er optaget af hjælpemidler hele tiden, tænkte jeg, at det ville være en mere effektiv udnyttelse af maskinen, hvis vi også kunne vaske f.eks. legetøj i den,” fortæller Jesper Heilmann Petersen, der er leder af Hjælpemiddelhuset i Randers.

Vellykket test

For at være sikker på at idéen er holdbar har Hjælpemiddelhuset gennemført en testvask af diverse stykker legetøj bl.a. legoklodser, plasticspande samt den klassiske ”motorcykel” af hård plast. Spørgsmålet var om legetøjet kunne tåle de høje temperaturer i maskinen, der vasker med op til 90

grader varmt vand og tørrer med varm luft på omkring 120 grader, forklarer Heinz Binder, der er mekaniker på Hjælpemiddelhuset. Testen gav et fint resultat: Rent legetøj og garanteret bakteriefrit, lover Heinz Binder pga. de høje temperaturer.

Fakta

Tunnelvaskemaskinen er designet til at vaske kørestole, rollatorer, sengerammer mv. på en brøkdel af den tid, det tager for en person at udføre det samme. Maskinen har flere forskellige vaskeprogrammer og kan vaske med temperaturer op til 90 grader. Dermed er der garanti for at alle bakterier er væk.

 

Kun begyndelsen

Dorte Brøns, der er børnechef i Randers Kommune, synes, det er en god idé og kan sagtens se perspektiverne i renere og bakteriefrit legetøj til børnene i daginstitutionerne. Men de gode idéer stopper ikke her.”Måske kan den også vaske hjemmeplejens el-cykler eller medicinæsker?,” foreslår Jesper Heilmann Petersen som endnu en mulighed for at holde tunnelvaskemaskinen kørende. Idéerne skal dog efterprøves grundigt inden de bliver til virkelighed.”Vi skal jo lige være sikre på, at f.eks. elcyklens elektriske komponenter kan tåle det varme vand,” fastslår Jesper Heilmann Petersen.

Mest Læste

Annonce