Randers: Skolekonflikt bør nå en løsning

03/04/2013 15:06

Randers Kommune

Randers Kommune har allerede tidligt opfordret både KL og Danmarks Lærerforening til at finde en løsning på konflikten – den opfordring er baseret på erfaringer fra Randers, hvor det netop er lykkedes ad forhandlingens vej at finde kompromisser.

Nu gentager borgmester Henning Jensen Nyhuus sin opfordring.


”Jeg ønsker ikke at blande mig i selve konflikten mellem lærerne og KL. Det mener jeg er en sag mellem arbejdsmarkedets parter, og er en del af den danske arbejdsmarkedsmodel. Den model er værd at værne om. Men jeg vil på det kraftigste opfordre parterne til at gå tilbage til forhandlingsbordet og finde en løsning, som er acceptabel for begge parter,” siger Henning Jensen Nyhuus, borgmester i Randers Kommune.

”Vi sendte allerede i begyndelsen af marts 2013 en opfordring til KL og Danmarks Lærerforening om at finde en løsning. Det har jeg gentaget igen i dag til KLs møde med regionerne om økonomi. Begge parter bør høre op med at anvende ressourcer på reklamer, og i stedet bruge pengene på børnene og kræfterne ved forhandlingsbordet. Vi har i Randers effektiviseret skolevæsnet og fandt et kompromis inden for de nugældende muligheder,” siger Henning Jensen Nyhuus.

Han peger på, at det der gjorde en aftale mulig i Randers var, at både den lokale lærerforening og Randers Kommune var villig til at forhandle og indgå kompromisser.

”Når man går ind til forhandlingerne, kan man ikke kun have ultimative krav med. Begge parter er nødt til at møde op med intentionen om at ville mødes. Det bør vi også kunne forvente af både KL og Danmarks Lærerforening”.

Mest Læste

Annonce