Sciencecamp Randers udvider

Velfærd

08/08/2013 12:03

Freja Eriksen

Nu åbner tilmeldingerne til dette års Sciencecamp, der som noget nyt tilbyder et forløb for både 8. og 9. klasserne.

Alle elever fra 8. klasse i Randers med interesse for naturfag, fysik og kemi har siden 2010 haft muligheden for at komme på den årlige Sciencecamp. Med laboratorie- og værkstedsarbejde udforsker eleverne rummet og forbereder byggeriet af deres helt egen rumstation. Sidste skole år deltog 34 elever i forløbet, og nu kan nye elever ansøge om at deltage. Som noget nyt er Sciencecamp 2013-2014 ikke kun for 8. klasserne.

”Vi har længe haft en ide om at tilbyde et science-forløb for andre klassetrin. I år har vi derfor også skræddersyet et forløb for 9. klasserne, der allerede her i efteråret kan komme med på en 3-dages camp,” fortæller Jens Madsen fra Randers Realskole. Skolen arrangerer Sciencecamp i samarbejde med C. la Cours Skole, Randers Ungdomsskole, Randers Kommune og Teknisk Gymna­sium Tradium.

9. klassernes Sciencecamp kommer til at foregå hos ScienceTalenterne på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø. Her vil eleverne blive præsenteret for en række naturvidenskabelige forsøg og eksperimenter i løbet af campen. Centeret har til formål at inspirerer og udvikle unge med talent for naturvidenskab.

”Vores samarbejde med ScienceTalenterne er derfor en rigtig god mulighed for de randrusianske elever, der gerne vil videreudvikle deres interesse og talent for naturvidenskab,” fortæller Jens Madsen.

Camp-forløbet for 8. klasserne strækker sig over seks gange inden for et halvt år med start den 17. september på Randers Naturcenter. Det skifter mellem undervisning med egne forsøg og udflugter, der i år for eksempel går til laboratorier på Aarhus Universitet.

Sjove forsøg og fællesskab

Thomas Villadsen fra Fårup Skole og Caroline Bodilsen fra Randers Realskole, er to tidligere elever på Sciencecamp. De er begge begejstret for forløbet, der blandt andet er med til at skabe et netværk blandt de naturvidenskab-interesserede unge.

”Det har været godt at møde nogle andre med samme interesse. Når man bor her ude på landet, så er der ikke så mange med samme interesse,” siger Thomas Villadsen, der dog har enkelte klassekammerater, som også går op i naturfag.

Caroline Bodilsen fortæller, at campen er en god hjælp til at lære naturfag. ”Og så lærer man mange nye mennesker at kende. Det er kun hyggeligt,” siger hun.

Sådan kan man komme med

Interesserede elever skal skrive en kortfattet ansøgning, der behandles af de ansvarlige for campen. I ansøgningen kan man fortælle, hvorfor naturfag er spændende, lidt om ens faglige standpunkt og om lidt om ens arbejdsdisciplin. Nærmere information om tilmelding og program finder man på www.sciencecamp.randers.dk Her kan man også se en video fra sidste års Sciencecamp.

Se også video på: http://www.youtube.com/watch?v=emfrI585Rio

 

 

Mest Læste

Annonce