38 kommuner: Sommerhusområder skal med i mobilauktion

28/02/2012 13:52

Ringkøbing-Skjern Kommune

Erhvervs- og Vækstministeriet sender til maj et nyt mobilt bredbånd i auktion. Det handler om det såkaldte 800 MHz-bredbånd. Dermed kan en række områder i Danmark se frem til at få bedre mobilt bredbånd – bare ikke landets sommerhusområder.

I et åbent brev til erhvervs- og vækstminister Ole Sohn gør borgmestre fra 38 sommerhuskommuner opmærksom på, at Danmarks sommerhusområder er undtaget de dækningskrav, der stilles til de fremtidige udbydere af det nye mobile bredbånd.

”Vi betragter det som en fejltagelse, at Erhvervsstyrelsen i 800 MHz-auktionen ukritisk har valgt at videreføre undtagelsen af sommerhusområder i dækningskravene fra tidligere lignende auktioner. Især i betragtning af at de afledte tilladelser vil have en varighed på 22 år”, lyder det blandt andet i brevet.

Det er borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, der har taget initiativ til brevet.

- Jeg er glad for, at så mange kommuner har valgt at støtte op om brevet til erhvervs- og vækstministeren. Det viser med al tydelighed, at det ikke kun er i Ringkøbing-Skjern, at undtagelsen af sommerhusområder vil ramme hårdt. Jeg håber meget, at det er en fejl, som nu bliver rettet, siger Iver Enevoldsen.

 

Mest Læste

Annonce