Feriehuskommuner: BoligJobordningen skal omfatte feriehuse

02/4/13 9:55

Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing-Skjern, Varde og Fanø kommuner har i fællesskab sendt et brev til skatteminister Holger K. Nielsen, og opfordringen til ministeren er klar. I brevet står der blandt andet:

"Vi vil stærkt anbefale, at den nye BoligJobordning også kommer til at omfatte Danmarks feriehusejere."

Regeringen vil med den nye vækstplan for Danmark genindføre den tidligere så populære BoligJobordning, hvor husholdninger kan få økonomisk hjælp til blandt andet vedligeholdelse og istandsættelse af boligen. Ordningen skal sikre fradragsberettigede udgifter på højest 15.000 kroner pr. person, og der skal sættes 1,5 milliarder kroner af til ordningen årligt i både 2013 og 2014.

- Der er et stort vækstpotentiale i Danmarks kystturisme, men en stor gruppe af feriehusene har svært ved at opfylde turisternes minimumskrav. Det gælder særligt i forhold til energiregnskaber, hvor de høje efterregninger afskrækker turisterne. BoligJobordningen er som skræddersyet til at afhjælpe det problem, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen.

Det er særligt uden for sommermånederne, at eksempelvis dårlig isolering er en barriere for målsætningen om at tiltrække turister året rundt.

Brevet er udover til skatteministeren også sendt til politikere i Folketingets Skatteudvalg og Udvalg for Landdistrikter og Øer.

Læs brevet til skatteminister Holger K. Nielsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.