Nye idéer – nye veje i Ringkøbing-Skjern

08/02/2012 10:39

Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing-Skjern Kommune ønsker at inddrage alle medarbejdere, når der skal findes nye veje til service til borgerne. Målet er at få mere for pengene. Medarbejdernes idéer er således det grundlag, som kommunens nye innovationsstrategi bygger på. Og det handler om at gøre arbejdet smartere inden for alle områder af kommunens service.

- Med medarbejdernes hjælp kan vi komme vanetænkningen til livs inden for eksempelvis børnepasning, ældrepleje og genbrugspladser. Vi skal finde nye veje og metoder, der gør, at vi kan få mere ud af pengene i fremtiden, siger direktør Anette Ørbæk Andersen.

Det er helt nødvendigt at finde nye løsninger i fremtiden. Med en stigende efterspørgsel efter velfærdsydelser kan medarbejderne ikke bare løbe hurtigere. Der skal smartere måder til, og der skal nye tekniske løsninger til for at få pengene til at række.

Rent praktisk får medarbejderne et elektronisk værktøj, som de kan bruge til at aflevere deres idéer, til videreudvikling og til inspiration mellem kolleger.

19 medarbejdere fra forskellige fagområder bliver i foråret uddannet til at arbejde i det såkaldte innovationsteam, som hele organisationen kan trække på efter behov.

Desuden bliver alle ledere i kommunen tilbudt et modul i innovationsledelse i diplomuddannelsen for ledere, så de får styrket deres kompetence inden for innovation.

- Det handler om at skabe en kultur, hvor vi er mere modige og tør gå nye veje. Vi skal bruge vores nysgerrighed – og lade os inspirere af hinanden til at turde tænke og vove ny praksis, siger Anette Ørbæk Andersen.

For yderligere at udbrede både kulturen og idéerne vil de gode historier blive fortalt på intranettet, så medarbejderne også dér kan blive inspireret til selv at tænke nyt – og innovativt.

Mest Læste

Annonce