Nyt innovativt samarbejde om bedre mad til ældre

Velfærd

03/6/13 1:43

Ringkøbing-Skjern Kommune

De ældre i Ringkøbing-Skjern Kommune skal også fremover tilbydes mad, der er både sund og velsmagende.

For at sætte fokus på det er Ringkøbing-Skjern Kommune gået med i et nyt, innovativt samarbejde med blandt andet organisationen Madkulturen og en række andre kommuner fra hele landet.

Samarbejdet sigter på, at flere ældre fremover skal tilbydes mad, som dækker deres behov og er mere velsmagende og bæredygtig end den, de får i dag.

- Vi tilbyder allerede nu mad, der er sund og velsmagende, men vi vil gerne gøre det endnu bedre for vores ældre borgere. Derfor er det nye samarbejde vigtigt for os, siger formand for social- og sundhedsudvalget, Bent Brodersen.

Stadig flere ældre på ældrecentre og i eget hjem får mad fra kommunen.

- Vi har i flere år arbejdet på at forbedre den mad, de ældre modtager fra kommunen, så vi har en del at byde ind med i samarbejdet, men vi ser selvfølgelig frem til også at få ny inspiration, fortæller cheføkonoma Lone Fløe.

Ny Nordisk Hverdagsmad i kommunen
Hun var for nylig med på en såkaldt innovations-camp, hvor medarbejdere fra de samarbejdende kommuner blev præsenteret for blandt andet Ny Nordisk Hverdagsmad, der består af for eksempel årstidens lokale grøntsager.

- Fremover vil vi arbejde mere med nordiske fødevarer og nordiske madtraditioner, siger Lone Fløe.

Bent Brodersen fortæller, at målet med innovations-campen netop var at få inspiration til at sætte nye projekter i gang.

- I løbet af de næste uger og måneder kommer nogle af vores medarbejdere til at fortsætte samarbejdet om at udvikle projekter, der tager afsæt i principperne om Ny Nordisk Hverdagsmad. Det kan også være, at vi vil inddrage borgere, så vi sikrer, at vi gør en forskel dér, hvor de oplever behovet. Det håber jeg, vi vil lykkes med, siger Bent Brodersen.

Judith Kyst, direktør i Madkulturen, som var med til at arrangere Innovationscamp, byder udspillet fra Bent Brodersen velkomment.

- Hvis vi skal lykkes med at skabe bedre mad til alle og løfte madkulturen herhjemme, så har vi brug for kommuner, der tør gå foran. Og hvis Ringkøbing-Skjern Kommune vil være med til at udvikle et nyt madprojekt, som vil gavne dem, der bor i Ringkøbing-Skjern, så vil det kunne blive et forbillede for andre kommuner også, siger Judith Kyst.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.