Iver Enevoldsen, i midten, på besøg hos Ole Poulsen i Lem onsdag den 4. november. En anden borger i Lem, Bjarne Christensen, til højre i billedet, deltog også i samtalen om borgerdialog.

Politikere til aftenkaffe og dialog hos borgerne

Politik

06/11/2015 13:39

Nick Allentoft

I denne og næste uge byder 26 af kommunens borgere en byrådspolitiker velkommen indenfor til en kop kaffe og en samtale om, hvordan kommunen og borgeren kan blive bedre til at gå i dialog med.

Forslagene samles i en bog og tages med, når byrådspolitikerne holder temadag den 2. december om borgerdialog. Bogen bliver også tilgængelig på kommunens hjemmeside.

Er borgerinddragelse blevet et modeord?

Den unge studerende Marc Lykke skriver om sin praktik i en god dansk kommune. Det blev en rejse i kommunale begreber og buzzwords, som kan tegne billedet af en enorm afstand mellem fine ord og praktisk virkelighed. Find hans beretninger her.

Nye former for dialog

- Præmisserne for at være kommune forandrer sig i disse år, og det samme gør borgernes forventninger til kommunen. Derfor må vi også finde nye måder at være i dialog med borgerne. Jeg håber, at vi på vores aftenmøder med borgerne får en frugtbar samtale og nogle gode forslag til, hvordan sådan en dialog kan foregå. Tanken er også at få endnu flere borgere til at engagere sig i vores vision, Naturens Rige, siger borgmester Iver Enevoldsen (V).

Dialog med borgerne er ikke noget ukendt begreb i Ringkøbing-Skjern Kommune. I juni i år blev der afholdt 28 borgermøder, kaldet Naturens Rigsdag, fordelt over hele kommunen. Hver Rigsdag blev ledet af én byrådspolitiker og her kunne borgerne på tætteste hold diskutere fremtid og sammenhængskraft med byrådsmedlemmerne. Mere end 600 borgere tog mod tilbuddet og gav politikerne vigtige input med tilbage til deres arbejde.

- Dialogen fra Naturens Rigsdag skal gerne fortsætte og udvikle sig, så det giver mening for borgerne at engagere sig i de indsatser og projekter, vi som politikere beslutter at føre ud i livet, siger Iver Enevoldsen.

Borgere kan bidrage med ny viden

Han forventer, at borgerne kan bidrage med viden, som politikerne ellers ville have svært ved at få adgang til.

- Jeg forestiller mig ikke, at vi kan skabe enighed om alt ved at gå i dialog med borgerne, men jeg tror på, at vi får bedre processer og beslutninger ud af det. Samtidig får vi politikere mulighed for at underbygge, hvorfor vi træffer de beslutninger, vi gør, siger borgmesteren.

Borgerne, der får besøg af en politiker, deltog også på Naturens Rigsdag i juni. De er inviteret med igen, når byrådet har temadag den 2. december.

 

Mest Læste

Annonce