Skrald er en ressource

09/5/12 5:32

Ringkøbing-Skjern Kommune

300 affaldsfolk fra hele Danmark er i disse dage samlet til årsmøde i branche-organisationen RenoSam, som tæller kommuner og kommunalt ejede selskaber.

Den nye dagsorden på området er, at affald ikke længere skal betragtes som et problem, men som en værdifuld ressource. Blandt oplægsholderne er forfatter Tor Nørretranders og en række af miljøordførerne fra de politiske partier.

Deltagerne skal på guidede ture i kommunen i morgen torsdag, hvor de blandt andet skal se og høre om den nye genbrugsplads i Ringkøbing. Der er også en tur til affaldsselskabet ESØ 90 i Tarm, som Ringkøbing-Skjern Kommune ejer sammen med Varde Kommune.

Tirsdag var deltagerne blandt andet på besøg i Hvide Sande for at høre om Søvejen mod Vest og de store projekter, der netop nu gennemføres på havnen.

Leder af affald og genbrug, Yvonne Thagaard Andersen, er tilfreds med både årsmødet og borgernes sortering af affaldet.

- RenoSams årsmøde er en rigtig god anledning til at fortælle andre, hvordan vi arbejder med affald og genbrug her i kommunen, siger hun.


 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.