Fortsat nej tak til S-tog til Roskilde

29/11/2012 14:16

Roskilde Kommune

Et enigt byråd besluttede i aftes at takke nej til S-tog til Roskilde. Frygten er, at S-tog på længere sigt vil betyde færre regionaltog til Roskilde. Da transport med disse går væsentligt hurtigere end med S-tog, mener byrådet ikke, at S-tog vil være til fordel for pendlerne.

I dag stopper S-tog linjen i Høje Taastrup. Forlænges denne til Roskilde Station med stop ved Hedehusene og Trekroner, vil der umiddelbart blive flere afgange at benytte, men rejsetiden vil blive længere på grund af de mange øvrige stop ind mod København.

Samtidigt har Transportministeriet i et brev givet udtryk for, at der ikke kan gives en garanti for, at antallet af regionaltog ikke reduceres om en årrække, og det har nu fået byrådet til at takke nej til S-tog. Det er et klart ønske, at der fortsat er mindst det antal gennemgående tog, som kører i dag.

Baggrunden for henvendelsen fra Transportministeriet var som udgangspunkt, at der i 2014 skal indgås kontrakt om nye signaler på S-togs linjerne. Derfor skal der allerede omkring årsskiftet 2012/2013 tages stilling til, om strækningen Høje Taastrup – Roskilde Station skal udstyres med signaler til en kommende S-togs betjening af Hedehusene, Trekroner og Roskilde stationer.

Med i overvejelserne i Roskilde Byråd er dog samtidigt, at det nye 5. jernbanespor over Køge åbner i 2018, hvilket giver klare formodninger om, at mange af fjerntogene vil benytte den rute på længere sigt. Mulighederne for at sikre et tilstrækkeligt antal regionaltog via Roskilde undermineres, hvis de togrejsende i stedet for kan henvises til at benytte S-tog, mener byrådet.

Roskilde Kommune vil nu drøfte andre muligheder for forbedring af trafikken til Roskilde Kommunes stationer med Transportministeriet. Transportminister Henrik Dam Kristensen har tidligere givet udtryk for, at planerne om S-tog til Roskilde ikke vil blive realiseret, hvis kommunen siger nej. Han har selv givet sin klare anbefaling af S-togs løsningen, men et enigt byråd har altså valgt at afvise forslaget.

Mest Læste

Annonce