Stærkt erhvervsliv i Roskilde

06/12/2012 13:57

Roskilde Kommune

Erhvervslivet i Roskilde er stærkt. Det er konklusionen i rapporten VækstVilkår, som viser, at de iværksættere, der startede mellem 2003 og 2009, tilsammen har skabt 2700 eksisterende jobs.

Iværksætteriet i Roskilde er et stærkt aktiv for fremtidens erhvervsliv, og mange har formået at modstå finanskrisen. Zoomer man eksempelvis ind på 2009, hvor krisen var på sit højeste, blev der alligevel startet 273 nye virksomheder i Roskilde Kommune. I dag har de virksomheder skabt 398 arbejdspladser. - Iværksætterne er vigtige for vores fremtid. De tænker nyt, er kreative og sidst, men ikke mindst, så skaber de arbejdspladser. Faktisk er hver tiende arbejdsplads her i kommunen skabt af en virksomhed inden for de sidste ti år. Det er enormt stærkt gået i en tid, hvor der ellers virkelig er modvind, siger Roskildes borgmester Joy Mogensen. Analysen VækstVilkår stiller skarpt på mulighederne for vækst lokalt i Region Sjællands 17 kommuner og viser samtidigt, at 373 virksomheder fra Roskilde hvert år eksporterer for 5 mia. kroner. Analysen er udarbejdet af Væksthus Sjælland i samarbejde med Vækstforum Sjælland og kommunerne.

To områder dominerer erhvervslivet

Særligt inden for to områder står det private erhvervsliv stærkt i Roskilde Kommune: Medico/sundhedsområdet og IT/kommunikation. - Erhvervslivet i Roskilde Kommune er rigtig stærkt. Vi har mange dygtige og innovative virksomheder, som bidrager med arbejdspladser - ikke kun til borgerne her i kommunen, men også til borgere i andre kommuner. Samtidigt er det en styrke, at vi har mange virksomheder inden for nogle af de områder, som oplever vækst på trods af krisen, fortæller Joy Mogensen.

Krisen ramte også Roskilde Kommune, og fra 2009 til 2011 blev der tabt næsten 2.000 private arbejdspladser. 3 ud af 4 af disse jobs blev dog tabt fra 2009 til 2010, hvor krisen virkelig rasede. Men der er lyspunkter. Ser man på IT/kommunikationsområdet blev der godt nok tabt 150 arbejdspladser fra 2009 til 2010. Men virksomhederne kom stærkt igen og skabte knap 300 job året efter, altså et plus på 150 arbejdspladser. - Stigningen hos de virksomheder, der arbejder med IT/kommunikation viser, at det godt kan lade sig gøre at skabe vækst under en global krise. Det kræver hårdt arbejde, og det arbejde, ved jeg, sker hver eneste dag i virksomhederne her i Roskilde Kommune. En kamp for at skabe vækst og udvikling til gavn for virksomhederne og alle os, der bor her, siger borgmesteren.

Flere og flere flytter til Roskilde

VækstVilkår viser også en anden positiv tendens for Roskilde Kommune. Der er nemlig også vækst i antallet af indbyggere. Ikke kun til selve Roskilde by, men også til en række af de mindre byer i kommunen, og ingen af disse oplever affolkning.

"Det er attraktivt at bo i Roskilde Kommune. Vi har mange gode tilbud til vores borgere – både i form af uddannelse, kultur og natur. Kombineret med mange attraktive arbejdspladser er Roskilde Kommune et helt unikt sted at bo. Og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, at flere og flere får øjnene op", slutter borgmester Joy Mogensen.

Mest Læste

Annonce