Klynger og iværksætteri skal sikre vækst

30/3/12 9:44

Sorø Kommune

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Sorø Kommune er netop vedtaget i Byrådet.

Den nye erhvervsudviklingsstrategi lægger op til en satsning på klyngedannelse og iværksætteri og understreger vigtigheden af at sikre gode rammebetingelser for både nye og eksisterende virksomheder. Strategien udgør afsættet for kommunens fremtidige tiltag på erhvervsområdet og skal være med til at bane vejen for den vækst som skal sikre fremtidens velfærd.

Borgmester Ivan Hansen siger: ”I en tid hvor vores fælles velfærd er under stigende pres, intensiveres kampen om at tiltrække nye virksomheder. Her er det vigtigt at Sorø Kommune gør sig gældende i konkurrencen med nogle gode rammebetingelser for erhvervslivet. Erhvervsudviklingsstrategien rummer nogle væsentlige prioriteringer som jeg tror på vil styrke de lokale virksomheder og bidrage til at gøre Sorø Kommune til et endnu mere attraktivt sted at etablere sig.”

Strategien definerer en række områder hvor en fokuseret satsning vil skabe nye muligheder for vækst og udvikling. Mest markant er dannelsen af to klynger – en sundhedsklynge og en ”grøn klynge” som omfatter virksomheder der befinder sig i spektret fra jord til bord. Begge grupper af virksomheder er allerede stærkt repræsenteret i kommunen. Tanken bag klyngedannelsen er at udnytte de mange synergier i samspillet mellem virksomheder som opererer inden for samme overordnede felt til

at skabe vækst og udvikling i de to segmenter. Samtidig skal Sorø Kommune positioneres som sund kommune også i forhold til borgere, potentielle tilflyttere og turister.

Mads Birk Kristoffersen, formand for erhvervsudviklingsrådet, siger:

”I erhvervsudviklingsrådet er vi glade for strategien. For at sørge for at vi kommer ud over stepperne har vi allerede nedsat to udvalg som skal konkretisere udviklingen af klyngerne og komme med bud på hvordan de kan implementeres.”

Et tredje fokusområde er iværksætterkulturen i kommunen som skal styrkes gennem blandt andet mentorordning, rådgiverbørs og øget eksponering af de lokale iværksættervirksomheder.

Strategien fremhæver desuden en række rammebetingelser hvor Sorø Kommune skal sørge for at være på niveau eller bedre end sine naboer – herunder intrastruktur og transport, arbejdskraft, sagsbehandling, fysisk planlægning, kommunens image, dialog med erhvervslivet og erhvervsservice. Helt konkret peger strategien på etablering af en ny rundkørsel ved Ellebjergvej/Kalundborgvej og adgang til erhvervsområdet i Pedersborg for modulvogntog.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.