Topchef Tore Håkonsson skifter til det kommunale spor

Infrastruktur

30/6/13 10:00

Freja Eriksen

Struer Kommune har ansat 49-årige Tore Håkonsson som ny chef for afdelingen Organisation & Udvikling. Den nye chef er en leder med international erfaring og en omfattende karriere på øverste ledelsesniveau. I de seneste fem år som administrerende direktør og senior vice president i Vestas med fokus på HR, IT, finans og kommunikation.
15. august 2013 begynder Tore Håkonsson et ny kapitel i et omfattende arbejdsliv, der indtil nu har budt på både topposter i Vestas, personaleledelse i en tysk virksomhed samt erfaringer fra det offentlige gennem ansættelse i Undervisningsministeriet og Trafikministeriet. Tore er uddannet cand.jur og bor i Ikast.   ”Det er med stor glæde, at vi efter sommerferien kan byde Tore velkommen til den kommunale verden og Struer Kommune som ny chef for Organisation & Udvikling. Tore har masser af erfaring, men aldrig været helt tæt på de kommunale udfordringer udover en bestyrelsespost i børnenes folkeskole og som tidligere medlem af Erhvervsrådet i Ringkøbing”, fortæller kommunaldirektør Claus Damgaard, der ikke lægger skjul på, at det er en stor kapacitet, der kommer til Struer Kommune.   ”For Tore er jobbet i Struer et positivt tilvalg fra et hektisk liv med mange rejsedage og en mulighed for at bringe ny viden og ledelseserfaring med HR, IT, arbejdsmiljø og kommunikation ind i den kommunale organisation”, siger kommunaldirektør Claus Damgaard.   Tores CV byder også på HR-ansvar hos Terma A/S og Danisco Foods A/S samt undervisningsjob på universiteter og handelshøjskoler. Han er med egne ord sikker på at kunne bringe en del kompetencer og værktøjer fra det private erhvervsliv i spil i kommunens processer.   Den centrale stabsenhed Organisation & Udvikling rummer knap 30 ansatte med vidt forskellige arbejdsopgaver lige fra web og digitalisering til jura og servicering af politiske udvalg og direktion.    Hovedvægten af opgaverne er udvikling, vejledning og service af kommunens afdelinger, institutioner og projekter samt betjening af politikere. Der er også eksterne opgaver i afdelingens portefølje, såsom borgerkontakt til borgmester og udvalgsformænd, vielser, grundsalg, jobannoncering, presse og web.   Organisation & Udvikling har adresse på Struer Rådhus og rummer fire samarbejdende enheder:  
  • Fællessekretariat og Jura
  • IT og Digitalisering
  • Udvikling og Kommunikation
  • HR-enhed
  Tore Håkonsson afløser Sara Bilenberg, der netop er emigreret til Singapore.   Tore har i alt fire børn og er gift med Dorthe Døjbak Håkonsson, der er lektor ved Aarhus Universitet.  

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce