Nyt IT-værktøj for lokale håndværkere

Infrastruktur

21/2/14 9:34

Freja Eriksen

Database på kommunens hjemmeside skal give lokale virksomheder bedre mulighed for at få del i kommunale opgaver

Et nyt IT-værktøj skal hjælpe lokale håndværksvirksomheder med at blive kendt på rådhuset, så de har større chancer for at få del i kommunale anlægsopgaver.

Via kommunens hjemmeside er der oprettet adgang til en elektronisk database, hvor virksomhederne selv kan registrere sig og vedligeholde deres oplysninger, hvis de ønsker det.

Med databasen får kommunen et mere præcist overblik over, hvilke håndværksvirksomheder der findes i kommunen, og hvilke opgaver de kan løse. Det betyder, at kommunen bedre kan tilgodese lokale håndværkere, når der f.eks. skal udføres byggeopgaver eller andre driftsopgaver inden for vejområdet og bygningsvedligeholdelse.

- Større opgaver over 500.000 kr. er vi forpligtet til at sende i udbud, men når der er tale om mindre opgaver kan vi invitere lokale håndværkere til at give tilbud. Det forudsætter naturligvis, at vi ved, hvilke håndværksvirksomheder der findes i kommunen. Derfor har vi oprettet den nye database, siger fagkoordinator Palle Kudsk fra Tønder Kommune.

Han understreger, at databasen er et tilbud til virksomhederne – og i øvrigt et tilbud, som flere af virksomhederne selv har efterlyst.

Databasen kan findes på www.toender.dk under Erhverv -> Udbud og Indkøb -> Håndværkerdatabase.

For at blive registreret i databasen skal man først oprette et login. Herefter modtager man en kvittering på mail og kan nu indtaste relevante oplysninger. Efterfølgende kan man logge ind igen og registrere evt. ændringer og dermed sikre, at kommunen altid har ajourførte oplysninger.