Jobportal vil have mangfoldighed på agendaen i dansk erhvervsliv

Ledelse

02/10/13 7:00

Freja Eriksen

Under overskriften ”Forskelle Gør Forskel” har jobportalen StepStone netop igangsat et initiativ, der sætter fokus på mangfoldighed og inklusion på de danske arbejdspladser. Budskabet er, at mangfoldighed øger både innovationen, arbejdsglæden og bundlinjen hos virksomheder, der forstår at sætte forskellighederne i spil.

Mangfoldighed giver mere innovation, bedre opgaveløsning, mere arbejdsglæde, mindre sygefravær, større bundlinje og gør arbejdspladsen mere attraktiv for kandidater. Det er konklusionerne på både undersøgelser og tilbagemeldinger fra virksomheder, der har valgt at arbejde fokuseret med mangfoldighed, og det er samtidig baggrunden for StepStones nye tiltag ”Forskelle Gør Forskel”.

”Jeg er sikker på, at arbejdspladser har meget at vinde ved at fokusere på forskellighed og sætte mangfoldigheden i spil på jobbet”, siger Bettina Ravn, adm. direktør hos StepStone Danmark.

En undersøgelse foretaget af StepStone i august 2013 viser, at mangfoldighed og inklusion i høj grad er med til at fastholde og tiltrække medarbejdere. Kun  7 % har svaret, at det slet ikke er vigtigt, om en kommende arbejdsplads har en mangfoldig personalepolitik. Samtidig viser resultaterne, at mere end 20 % af arbejdstagere har oplevet, at deres arbejdsplads har ageret ikke-inkluderende overfor dem.

En af de virksomheder der er med fra start er Arriva Danmark, som har modtaget flere priser for deres arbejde med mangfoldighed:

”Vi er blevet en mere attraktiv virksomhed, hvor alle slags medarbejdere og kunder er velkomne. Vi tror også på, at vores mangfoldighedsarbejde giver os konkurrencefordele”, siger Pernille Kiær, Diversity Manager hos Arriva Danmark.

Mangfoldige forbilleder

Ud over gode eksempler fra dansk erhvervsliv, ønsker StepStone også at motivere og inspirere mennesker gennem ’frontløbere’ – personer der skiller sig lidt ud fra mængden og samtidig brænder for at gøre en forskel. En af frontløberne er den kun 21-årige direktør Casper Blom, der gjorde brugte golfbolde til en millionforretning allerede i teenageårene:

”Magien ligger i at skille sig ud. Hvis man gør som alle de andre, så sker der det samme som for alle andre”, fortæller Casper Blom der, sammen med Tinus De Schunard, Esma Birdi og Søren Mensberg, medvirker som frontløbere i Forskelle Gør Forskel.

”Jeg håber og tror på, at StepStone med dette initiativ kan være med til at gøre en forskel i Danmark. Som bindeled mellem arbejdsgiver og arbejdstager indtager StepStone en central rolle, hvor det er oplagt, at vi også sætter fokus på mangfoldighed som et vigtigt område med stort potentiale. I sidste ende betyder det jo en bedre bundlinje for virksomheder”, udtaler Bettina Ravn, adm. direktør hos StepStone.

Forskelle Gør Forskel holder til på www.forskelle.dk, og her kan virksomheder bestille et gratis infokit med plakater og brochure, og samtidig vil man her løbende kunne følge med i, hvordan og hvorfor danske virksomheder arbejder med mangfoldigheden. Også frontløberne og deres historier er at finde på www.forskelle.dk.

For yderligere oplysninger:

Bettina Ravn, adm. direktør, StepStone Danmark: (+45) 26 200 230 / [email protected]
Thomas K. Rasmussen, Communications Specialist, StepStone Danmark: (+45) 31 419 300 / [email protected]

Om StepStone

StepStone er Europas førende leverandør af online karriereservice og rekrutteringsløsninger, er repræsenteret i 9 europæiske lande og fokuserer på at tilbyde kvalificerede kandidater til virksomheder hurtigt og effektivt. 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce