Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gør din kylling ekstra sprød: Prøv denne hemmelige ingrediens

Mad og drikke

20/11/2023 15:36

J. Bøgen

For at kunne tilberede en virkelig sprød kylling behøver du blot nogle krydderier og noget, du næppe havde tænkt på at bruge.

Blødt og fedtet skind ønsker de færreste på deres kyllingelår. Men hvordan tryller man frem en kylling, der virkelig bliver sprød?

For at opnå det behøver du ikke være en mesterkok eller tilbringe timer i køkkenet. Du skal bruge en hemmelig ingrediens:

Bagepulver.

Det lyder måske mærkeligt, men det er en absolut genial hemmelighed.

Kan bruges til alle slags

Bagepulver er nemlig ikke kun et sandt multitalent med uanede evner i husstanden, det kan også gøre meget mere i køkkenet end bare at få kager og lignende til at hæve.

Du kan tilberede både kyllingelår eller små chicken wings samt en hel kylling i ovnen med bagepulver-metoden.

Det er vigtigt at tilpasse bagetiden til dit valg.

En hel kylling skal bage længere og bør ikke forblive i ovnen ved for høj temperatur, da midten af kyllingen måske ikke er færdig, mens huden allerede er brændt.

Det skal du bruge

  • Ca. 1,5 kg kylling

  • 2 spsk. bagepulver

  • 1 tsk. salt

  • 1 tsk. peber

  • Valgfrit: en knivspids paprika-, hvidløgs- eller løgpulver

Sådan gør du

Trin 1: Gnid kyllingen med bagepulver

Ingredienserne blandes sammen og masseres derefter ind i huden samt på undersiden af den friske kylling.

Trin 2: Bag kyllingen

Derefter placeres kyllingestykkerne i ovnen ved en temperatur på 120 grader (varmluft) i de kortvarmt forvarmede ovn i 30 minutter.

Trin 3: Øg temperaturen

Efter en halv time øges temperaturen til 200 grader, og kyllingen bages yderligere 40 minutter, hvorefter den sprøde kylling er klar.

Nu kan den lækre kylling med den sprøde hud serveres sammen med passende tilbehør.

Hvis du ønsker at tilberede en hel kylling med bagepulver, bør du lade kyllingen blive i ovnen i mindst en time ved 160 grader (varmluft) (for meget store høns kan det tage længere tid).

Hvis det bliver for mørkt, reducer temperaturen for at undgå, at kyllingen brænder. Efter en time kan du øge temperaturen til 200 grader.

Her gælder det selvfølgelig også: Hold særligt øje med kyllingen i den sidste kvarte time.

Hvorfor skal man gnide kyllingen med bagepulver?

Selv med en krydret marinade kan en bagt kylling blive sprød. Dog sørger bagepulver sammen med andre tørre ingredienser for, at kyllingen bliver endnu sprødere.

Bagepulver indeholder natriumhydrogencarbonat (natron), som trænger ind i kødet gennem osmose og gør det løst og mørt. Derudover danner det små bobler på huden og gør den utroligt sprød.

Rent natron bør undgås på grund af smagen.

Bagepulver indeholder ud over natron også andre ingredienser som syrer og stivelse, så det har en lignende virkning som rent natron, men efterlader ikke en ubehagelig smag.

Når det kommer til at opnå en virkelig sprød kylling, kan bagepulver være den hemmelige ingrediens, der gør hele forskellen.

Og selvom det måske lyder usædvanligt, viser erfaringen, at denne metode kan levere en lækker og sprød kylling hver gang.

Kilde: Tag24

Mest Læste

Annonce