En milliard kroner til bedre forebyggelse og fastholdelse på arbejdsmarkedet

27/8/12 8:04

Beskæftigelsesministeriet

Alle skal have mulighed for et langt og godt arbejdsliv. Derfor spiller regeringen nu ud med 10 initiativer til i alt en milliard kroner, der skal sikre en bedre forebyggelse og fastholdelse på arbejdsmarkedet. Med udspillet ønsker regeringen at målrette ca. en milliard kroner fra Forebyggelsesfonden.

Baggrunden for udspillet er, at alt for mange mennesker hvert år melder sig syge fra arbejde, fordi de har været udsat for en arbejdsulykke eller er blevet slidt ned. Nogle af dem kommer så slemt til skade eller bliver så nedslidte – fysisk eller psykisk – at de helt må opgive håbet om at vende tilbage til arbejdsfællesskabet. Samtidig er det vigtigt, at så mange som muligt fastholder tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Derfor vil der blandt andet blive afsat penge til at øge tilsyn og rådgivning, ved at tilbyde virksomhederne konkret og enkel hjælp i det daglige arbejde og ved at sætte ind over for arbejdsulykker. Samtidig skal der bruges flere penge på at sikre et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø, ligesom der bliver afsat flere penge til at skaffe flere fleksjob.

”Alle skal have mulighed for et langt og godt arbejdsliv. Det har vi alle et ansvar for. Det gælder både arbejdsgivere og ansatte på arbejdspladsen, men bestemt også for os som regering. Sammen skal vi gøre alt for at skabe et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, så vi undgår ulykker og nedslidning. Samtidig er det vigtigt, at flere holder fast i tilknytningen til arbejdsmarkedet. For en milliard kroner kan vi nå rigtig langt, og jeg er sikker på, at den målretning vi nu laver, vil betyde meget for forebyggelse og fastholdelse på det danske arbejdsmarked,” siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Regeringen og Enhedslisten aftalte i forbindelse med finanslovsaftale for 2012, at der skal ske en målretning af Forebyggelsesfondens midler. Derfor er de ti initiativer på forhånd drøftet med Enhedslisten. Med den nye målretning skrifter Forebyggelsesfonden samtidig navn til Fonden for forebyggelse og fastholdelse.

”Jeg er glad for, at regeringen er blevet enig med Enhedslisten om målrettet at bruge en milliard kroner på forebyggelse og fastholdelse. Med de penge, kan vi både forebygge, at folk kommer til skade eller bliver nedslidte samtidig med, at vi sætter ind for at fastholde eksempelvis seniorer og personer med nedsat arbejdsevne på arbejdsmarkedet,” siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Fakta om de ti initiativer:
Fem initiativer til 531 millioner kroner skal forebygge fysisk og psykisk nedslidning:

Økonomisk støtte til arbejdsmiljørådgivning
Flere midler til forebyggelsespakker
Særlige tilsynsindsatser mod fysisk og psykisk nedslidning
Særlige tilsynsindsatser i forhold til psykisk arbejdsmiljø
Handleplan mod arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen

Fem initiativer til 484 millioner kroner skal fastholde flere på arbejdsmarkedet:

Bedre seniorarbejdsliv
Opstartsstøtte til at etablere rehabiliteringsteam
Ny fleksjobbonus til virksomheder
Landsdækkende Fastholdelsescenter
Nye metoder til tidlig indsats over for mennesker, der rammes af en arbejdsskade
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.