Grøn Omstillingsfond åbner i dag med 40 mio. kr.

19/3/13 11:06

Erhvervs- og Vækstministeriet

Fra i dag kan virksomheder og organisationer søge tilskud til grøn omstilling af deres forretning. Den grønne omstillingsfond er en del af den grønne omstillingspakke, som regeringen og Enhedslisten afsatte i forbindelse med finansloven for 2013.

Fonden skal bidrage til at ruste danske virksomheder til fremtidens ressourceknappe økonomi.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:

 - Grøn omstilling af danske virksomheder giver bedre miljø og grobund for nye forretningsmuligheder, der skaber eksport og arbejdspladser.

 - Stigende råvarepriser betyder, at ressourceoptimering og evnen til at genanvende materialer er blevet centrale konkurrence-parametre. Hvis danske virksomheder skal styrke produktiviteten og konkurrenceevnen, er det afgørende, at virksomhederne reducerer ressourceforbruget. Med Grøn Omstillingsfond hjælper vi virksomheder i Danmark til at skabe en god forretning gennem ressourceoptimering.

 - Nu åbner Grøn Omstillingsfond med 40 mio. kr., der skal understøtte forretningsudvikling, produktion, salg og markedsføring af grønne produkter.
 - Gennem fonden kan virksomheder fx få tilskud til at re-designe produkter, så bæredygtige materialer integreres i produkterne og genanvendelse i højere grad bliver muligt.

Læs også: 40 inititiativer skal skabe grønne jobs
Virksomheder, organisationer og offentlige institutioner kan nu søge om tilskud fra fonden.

Grøn Omstillingsfond er et resultat af finansloven for 2013. Regeringen og Enhedslisten har desuden indgået aftale om en række andre grønne, erhvervsrettede initiativer. Det gælder bl.a. maritim omstillingspulje, indsats for at begrænse virksomheders spild gennem industrielle symbioser samt et grønt iværksætterhus.

Fonden retter sig mod forretningsudvikling, produktion, salg og markedsføring af grønne produkter og serviceydelser. Interesserede virksomheder, organisationer og offentlige institutioner kan få mere information samt søge om tilskud her: www.groenomstilling.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.