Konkurrencepolitisk udspil: Styrket konkurrence til gavn for Danmark

29/10/12 1:47

Erhvervs- og Vækstministeriet

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen præsenterer i dag regeringens konkurrencepolitiske udspil ”Styrket konkurrence til gavn for Danmark.”

Udspillet skal bidrage til at styrke konkurrencen uden at gå på kompromis med de nødvendige beskyttelseshensyn. En effektiv konkurrence holder virksomhederne på tæerne og sikrer, at forbrugerne kan få de bedste produkter til de laveste priser. Det er med til at fremme en høj produktivitet og innovation, og styrker virksomhedernes konkurrenceevne over for udenlandske virksomheder, hvilket er en forudsætning for at skabe nye arbejdspladser.

Regeringen sætter med sit konkurrencepolitiske udspil målrettet ind på tre områder: Konkurrencelovgivningen skal forbedres. Konkurrencen skal have bedre vilkår inden for en række hjemmemarkedsorienterede erhverv samtidig med, at nødvendige beskyttelseshensyn varetages. Der skal være effektiv konkurrence og nemmere samarbejde om løsningen af offentlige opgaver.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:

"Vi skal styrke konkurrencen i Danmark. Det gavner både forbrugerne og virksomhederne og er vigtigt for at styrke produktiviteten og for at skabe varige job.

Vi skal have gjort op med kartellerne. Vi foreslår derfor at der indføres mulighed for fængselsstraf i op til seks år ved særligt skærpende omstændigheder og højere bøder.

Vi ved, at mange virksomheder oplever, at de har et lavt kendskab til konkurrencereglerne. Derfor lancerer vi en forebyggelsesstrategi.

Forebyggelsesstrategien skal sikre, at en skærpelse af sanktionerne for overtrædelse af konkurrencereglerne ikke kommer til at stå alene, men at der er et tilsvarende fokus på, at virksomhederne hjælpes godt på vej.

I mange brancher står regler mv. i vejen for en effektiv konkurrence. Det gælder blandt andet markedet for tv, apotekersektoren, tandlægemarkedet og taxabranchen. Nu vil vi undersøge, hvordan vi konkret kan løse dem.

Regeringen ønsker at forbedre samarbejdet mellem offentlige og private aktører. Mere, bedre og målrettet vejledning om reglerne og et effektivt klagesystem med færre åbenlyst ubegrundede klager vil være to af midlerne. Skatteborgernes penge skal bruges effektivt.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.