Her er Ledelseskommissionen: Allan Søgaard er formand

Ledelse

15/03/2017 14:46

Nick Allentoft

Regeringen har nedsat en ledelseskommission, der i de kommende 10 måneder skal se nærmere på ledelse i den offentlige sektor. Læs om medlemmer samt Finansministeriets faktaark mv..her.
God ledelse giver bedre velfærd og mere motiverede og engagerede medarbejdere i den offentlige sektor. Derfor præsenterer regeringen i dag en ledelseskommission, der skal komme med konkrete anbefalinger til, hvordan ledelse i den offentlige sektor kan blive endnu bedre.

Mens vi venter på Ledelseskommissionen

Se hele vores tema om Ledelseskommissionen her 

Debatten om ledelse og styring af den offentlige sektor blæser stadig med stormstyrke, og New Public Management er flere gange i løbet af 2016 erklæret død. Men hvad kan - om noget - afløse NPM, hvilken styringslogikker bør gælde, og hvordan kommer vi i mål med fremtidens velfærd?

For at fremme god offentlig ledelse har regeringen nedsat en Ledelseskommission, som DenOffentlige følger tæt. 

 

 

Mere end 800.000 offentlige ansatte arbejder hver dag dedikeret for at yde den bedste service til borgerne - uanset om de passer på vores børn i børnehaverne, de ældre på plejehjemmene eller de syge på hospitalerne. 

LÆS OGSÅ: Bureaukrater kan ikke afbureaukratisere

God ledelse er fundamentet for, at den offentlige sektor kan levere god service til borgerne. Dygtige ledere motiverer og engagerer deres medarbejdere og løfter kvaliteten af den service, det offentlige leverer til borgerne. 

"Vi har rigtig mange dygtige og engagerede ledere i den offentlige sektor. Dem vil vi gerne have flere af, for bedre ledelse giver ganske enkelt bedre velfærd. Vi har brug for ledere, der skaber rum for fagligheden, sætter fokus på kerneopgaven og skaber sammenhæng på tværs af den offentlige sektor.

Derfor skal vi blive bedre til at lære af de bedste, og vi skal give lederne bedre rammer for at lede. I den offentlige sektor har vi en tendens til at styre for meget og lede for lidt.

LÆS KOMMISSORIET

Men vi skal også blive bedre til at tale åbent om, at der er forskelle og hvorfor. Og dermed at der er potentiale for mere og bedre velfærd for pengene. Ledelse betyder noget, og derfor er bedre ledelse helt afgørende i arbejdet med at løfte og forny den offentlige sektor," siger Innovationsminister Sophie Løhde.

Kommissionens arbejde skal munde ud i konkrete anbefalinger til, hvordan man fremmer god ledelse og gode vilkår for ledelse i den offentlige sektor. Tidligere koncernchef i Falck, Allan Søgaard, er udnævnt som formand for ledelseskommissionen.

Derudover består kommissionen af ledelseseksperter og erfarne drifts- og topledere fra både den offentlige og private sektor. Medlemmerne kommer således med solid erfaring fra blandt andet ældre-, sundheds- og skoleområdet og har mange års praktisk erfaring med ledelse.

Formand for ledelseskommissionen Allan Søgaard siger:

"Offentlig ledelse er noget andet end privat ledelse. Kompleksiteten er højere, og entydigheden lavere, og det stiller særlige krav til offentlige ledere, ikke mindst offentlige driftsledere. Jeg ser frem til at være med til at skabe transparens på rammevilkårene for offentlige ledere, og til at være med til at udvikle driftseffektiv offentlig ledelse, så vores velfærdssamfund kan bevares og udvikles."

For at sikre bred forankring af kommissionens arbejde lægger regeringen vægt på, at kommissionen har en åben, inddragende og debatskabende arbejdsform. Desuden nedsættes en følgegruppe til ledelseskommissionen med deltagelse af hovedorganisationerne på arbejdstager- og arbejdsgiversiden, en række lederforeninger på forskellige velfærdsområder samt Danske Regioner og KL.

Ledelseskommissionen skal afslutte sit arbejde ved udgangen af 2017.

Formand og medlemmer i ledelseskommissionen (læs mere om medlemmerne i vedhæftede pdf herunder) • Allan Søgaard Larsen, tidligere koncernchef for Falck A/S [formand] • Lotte Bøgh Andersen, professor på Aarhus Universitet • Eva Zeuthen Bentsen, partner Odgers Berndtson. Tidligere direktør på Gentofte Hospital • Marianne Thyrring, direktør for Danmarks Meteorologiske Institut • Lasse Jacobsen, kommunaldirektør i Viborg Kommune • Dorthe Gylling Crüger, adm. direktør på Sygehus Lillebælt • Emma Winther, centerleder på Plejecenter Kastaniehaven, Vejle Kommune • Birgit Lise Andersen, skoleleder på Strandgårdsskolen, Ishøj Kommune • David Hellemann, koncerndirektør i Nykredit, tidligere departementschef i Finansministeriet • Alfred Josefsen, ejer af ledelsesfirmaet Alfred A/S. Tidligere adm. direktør for Irma  

Mest Læste

Annonce