Regeringen præsenterer fem pejlemærker for den offentlige sektor

Politik

23/4/15 3:45

Nick Allentoft

"Vi skal fokusere på resultater for borgerne, frem for på regler og procedurer, offentlige arbejdspladser skal være kendetegnet ved tillid og effektivitet, og vi må hele tiden huske at tage udgangspunkt i borgerens ressourcer," lyder det i pressemeddelelse fra Finansministeriet.
Det er helt afgørende for at øge kvaliteten af vores fælles velfærd, mener regeringen, der i dag præsenterer sine pejlemærker for fremtidens offentlige sektor. I bogen ”Fælles Velfærd - Pejlemærker for fremtidens offentlige sektor” præsenteres grundelementerne og retningen for regeringens arbejde med at styrke den fælles velfærd gennem en mere velfungerende og effektiv offentlig sektor.

 

Pejlemærkerne er styrende for regeringens reformer og bidrager derfor til arbejdet med regeringens målsætning om at frigøre 12 mia. kr. frem mod 2020 ved modernisering, som kan bruges til at styrke velfærden inden for andre prioriterede områder i den offentlige sektor. I bogen gives også en status på, hvordan målsætningen realiseres.

            Læs reaktioner på udspillet her   Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard siger: ”Regeringen har en ambitiøs moderniseringsdagsorden. Det har vi vist med markante reformer og tiltag, der allerede har frigjort næsten 4½ mia. kr., som nu bruges på sundhed, forskning og borgernær service i kommunerne. Det har vi blandt andet gjort ved at afbureaukratisere velfærdsområderne. Men vi er ikke i mål endnu. Regeringen vil derfor fortsætte arbejdet med at forenkle og fjerne regler, så ledere får et reelt ledelsesrum, og medarbejdere får mere plads til at bruge deres faglighed. Den offentlige sektor skal møde borgerne med løsninger, der passer til dem. Kort sagt: Vi skal fra fluebens-kvalitet til borgeroplevet kvalitet.”   Finansminister Bjarne Corydon siger: ”Denne regering vil den offentlige sektor. Det vil vi, fordi den offentlige sektor er en stor styrke for Danmark – både for den enkelte og for samfundet som helhed. Det er bl.a. derfor, vi vil prioritere flere penge til vores fælles velfærd. Men når man siger det, forpligter man sig samtidig til at gøre alt for at holde den offentlige sektor i absolut topform: Vi skal have den bedst mulige velfærd for skattekronerne. Med præsentationen af fem pejlemærker sætter regeringen nu retningen for arbejdet for netop dette.”   Læs udspillet her

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.