Laveste antal rockere og bandemedlemmer i 5 år

Velfærd

16/6/16 9:04

Nick Allentoft

Antallet af rocker- og bandemedlemmer er det laveste i fem år. I dag er ca. 1.400 personer registreret som medlemmer, og det er knap 500 færre end for blot fire år siden, hvor antallet var på sit højeste.
Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor. Rapporten viser også, at selvom der rekrutteres nye medlemmer, så forlader størstedelen inden for få år rocker- og bandemiljøerne igen, og de forlader grupperne permanent.

Knap 1.400 personer er i dag tilknyttet rocker- og bandemiljøerne, og det er det laveste antal siden 2010. Antallet af medlemmer i dag er næsten 500 personer mindre end i 2012. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Undersøgelsen er baseret på oplysninger om personer, der er eller har været registreret som rockere eller bandemedlemmer i Politiets Efterforskningsstøtte Database (PED) fra juni 2009 til april 2016.   Der er samtidig meget stor gennemstrømning af medlemmer i rocker- og bandemiljøerne. Næsten 60 procent af de 3.332 personer, der indgår i undersøgelsen, fordi de på et tidspunkt i de seneste 7 år har været medlemmer, er ikke medlemmer i dag. Faktisk har kun 324 personer været medlemmer i alle årene.   Langt de fleste, som forlader grupperne, lader til at have forladt rocker- og bandemiljøerne permanent, idet de ikke senere er blevet registreret som rockere eller bandemedlemmer igen.   Justitsminister Søren Pind siger:   ”Det er glædeligt, at mange bandemedlemmer og rockere forlader miljøet og ikke vender tilbage. Det skal vi som samfund støtte dem i. Men samtidig ser vi fortsat, at mange nye medlemmer kommer til, og at der eksisterer en lille hård kerne af medlemmer. Det er noget af det, vi vil se på, når jeg senere på året tager fat på arbejdet med en rocker- og bandepakke.”   De nyrekrutterede medlemmer af rocker- og bandegrupperingerne er hverken blevet yngre eller ældre ifølge rapporten, og der er kun sjældent tale om unge under 18 år.   Læs rapporten her.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce