Ofre skal have hurtigere erstatning

25/2/13 11:07

Justitsministeriet

Ofre for kriminalitet skal hurtigere have erstatning. Justitsminister Morten Bødskov har sendt et lovforslag i høring om en styrkelse af Erstatningsnævnet. Tiltaget er blevet til i samarbejde med Enhedslisten.

Ofre for kriminalitet kan se frem til bedre rammer for behandlingen af sager om offererstatning, hvis Folketinget vedtager det lovforslag, som justitsminister Morten Bødskov har sendt i høring. Forslaget er et yderligere tiltag i forhold til den offerpakke regeringen allerede har fremlagt i samarbejde med Enhedslisten.

Forslaget indebærer en markant styrkelse af Erstatningsnævnets kapacitet. Dette betyder, at nævnet i endnu højere grad fremover vil kunne træffe delafgørelser i sager, hvor den endelige afgørelse af sagen trækker ud. Senest tre måneder efter, at det kan konstateres, at der er et erstatningsgrundlag, vil nævnet således kunne vurdere, om der er grundlag for at træffe afgørelse om en del af kravene. Derved kan ofrene hurtigere få en del af deres erstatning, så de ikke behøver at afvente, at hele sagen er færdigbehandlet.

Samtidig vil sagsbehandlingstiden kunne nedbringes i de sager, der i forvejen ikke er afsluttet inden for 60 kalenderdage. I 2012 var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på 89 dage, og det tal vil regeringen med det nye lovforslag arbejde for at mindske.

”Ofre for vold, misbrug og anden kriminalitet skal ikke havne i økonomisk uvished på grund af uforholdsmæssigt lange sagsbehandlingstider. De pågældende ofre har allerede været nok igennem, så her skal vi som samfund yde bedst mulig hjælp og støtte. Derfor har vi nu taget initiativ til at smidiggøre rammerne for behandlingen af erstatningssager,” udtaler Morten Bødskov.

Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper udtaler:

”Vi har hørt historier om ofre for kriminalitet, der har ventet meget længe på deres erstatninger. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, de penge skal jo bruges til at komme videre i livet, og det kan være svært nok i forvejen. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi sammen med regeringen nu får sat fart under erstatningsnævnets sagsbehandlingstider, og gør det praktisk muligt at udbetale dele af erstatningen før den endelige afgørelse.”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.