På vej mod fremtidens intelligente energisystem

08/4/13 9:16

Klima- og Energiministeriet

Regeringen har i dag præsenteret sin Smart Grid-Strategi.

Dermed tager Danmark et stort skridt i retning af det intelligente energisystem, som vil give forbrugerne nye muligheder for at styre deres energiforbrug.

Strategien lægger op på til, at alle husstande skal have installeret timeaflæste elmålere. Det skal kombineres med variable tariffer og en datahub, som gør det muligt for forbrugerne at indrette forbruget efter, hvornår strømmen er billigst.

”Vi har i dag sat retningen for udviklingen af et intelligent energisystem. Det vil gøre den grønne omstilling billigere, give besparelser på elregningen og skabe helt nye produkter til glæde for forbrugerne” siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Danmark er i dag førende i EU indenfor forskning, udvikling og demonstration af smartgrid-projekter. Og med en samlet strategi har Danmark nu en unik mulighed for at lægge sig i front på et globalt marked, der forventes at vokse til et trecifret milliardbeløb i løbet af de næste 10-15 år.

”Der er stor international bevågenhed om de mange banebrydende initiativer inden for Smart Grid, som i dag finder sted i Danmark. Med regeringens Smart Grid-Strategi tager vi endnu et vigtigt skridt fremad. Strategien giver os bedre mulighed for at udvikle nye produkter og digitale services til det smarte energisystem. Danmark har en styrkeposition på området, med stort potentiale for eksport og beskæftigelse”, siger branchedirektør Hans Peter Slente, DI Energibranchen.

Et væsentligt element i strategien er at gøre forbrugerne interesserede i at bruge energien effektivt. De fjernaflæste elmålere er en afgørende forudsætning for, at forbrugerne kan spille positivt med i fremtidens fleksible energisystem.

”Det er en god strategi, der er fremlagt. Den understreger, at der skal handling bag ordene i energiforliget og regeringens ”Vækstplan DK”, så vi kan få rullet fjernaflæste målere ud til alle. Fra erhvervslivet side er vi klar. Næste store udfordring er, at reguleringen af elselskaberne skal give incitament til investeringer i smart grid. Det er afgørende, at det bliver håndteret af det igangværende eftersyn af reguleringen på elområdet”, siger vicedirektør Anders Stouge fra Dansk Energi.

Klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard glæder sig over støtten fra erhvervslivets organisationer til hovedelementerne i den nye strategi.

”Det er en af styrkerne i Danmark, at politikere, virksomheder og organisationer bakker op om de langsigtede mål. Det kan gøre Danmark til et unikt laboratorium, som andre lande vil kigge efter”, siger han. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.