Bred politisk aftale om reform af kunststøttesystemet

14/6/12 10:55

Kulturministeriet

Med kulturminister Uffe Elbæk i spidsen har samtlige partier i dag indgået aftale om en reform af det statslige kunststøttesystem, som samler Statens Kunstfond og Statens Kunstråd i en organisation. Kulturminister Uffe Elbæk siger:

”Det er med stor glæde, at jeg kan konstatere, at samtlige partier står bag reformen. Reformen betyder et enklere og mere gennemskueligt kunststøttesystem i form af en ny enhedsorganisation, som får navnet Statens Kunstfond. Med reformen viderefører vi de bedste dele af det eksisterende system, herunder to adskilte søjler af fagudvalg for henholdsvis legatstøtte og projektstøtte. Samtidig styrker vi armslængdeprincippet, fagudvalgene oprustes økonomisk, og organisationen bliver mindre topstyret og mere åben. Jeg ser meget frem til at virkeliggøre reformen, som forhåbentlig bliver en gevinst for dansk kunst.”

Den nye Statens Kunstfond etableres pr. 1. januar 2014 og kommer til at rumme to søjler af fagudvalg for henholdsvis legatstøtte og projektstøtte. Statens Kunstråd nedlægges, men rådets fagudvalg videreføres som en selvstændig søjle i den nye Statens Kunstfond. Der skabes større gennemskuelighed og samordning i systemet ved, at der bliver én fælles bestyrelse og ét fælles repræsentantskab for de to søjler.

Repræsentantskabet, som bl.a. udpeger en del af medlemmerne til fagudvalgene, får ikke længere medlemmer fra de politiske partier, hvorved armslængdeprincippet styrkes.

Hent afftaleteksten (pdf)

Se oversigt over den nuværende struktur (jpg)

Se oversigt over den nye struktur (jpg)

Læs også: Politisk aftale om reform af de livsvarige ydelser

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.