Nyt forslag om biblioteksafgift for e-bøger og digitalt udlånt musik

Infrastruktur

16/4/15 6:50

Nick Allentoft

Udvalget for Biblioteksafgift for Bøger og Musik har i dag afgivet anbefalinger om at modernisere den danske biblioteksafgiftsordning, så den fremover kommer til at inkludere e-bøger, netlydbøger og digitalt udlånt musik fra bibliotekerne.
Forfattere, komponister, udøvende kunstnere mv. får i dag del i biblioteksafgiften eller rådighedsbeløbet for musik, når deres værker stilles fysisk til rådighed på landets biblioteker. Der tildeles derimod ikke biblioteksafgift, når bibliotekerne stiller e-bøger, netlydbøger eller musik til rådighed digitalt. 

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Biblioteksafgiftsordningen og rådighedsbeløbet for musik bidrager kort og godt til, at der løbende skabes ny litteratur og musik af høj kvalitet. Derfor er det vigtigt, at vi har en ordning, der giver mening i vores digitaliserede verden, hvor udlånet af bøger og musik sker både fysisk og digitalt.   Jeg takker derfor udvalget for det store arbejde og for de konstruktive anbefalinger. Jeg har i dag sendt rapporten i høring og ser frem til at læse de synspunkter, der måtte komme i den forbindelse.”   Rapport i høring til 14. maj 2015 I udvalgets rapport anbefales det, at en del af biblioteksafgiften og rådighedsbeløbet for musik fremover skal gå til e-bøger, netlydbøger og musik, der stilles til rådighed digitalt af bibliotekerne. Rapporten sendes nu i høring med frist for bemærkninger 14. maj 2015.    Om Biblioteksafgiftsudvalget Udvalget er nedsat af Kulturministeriet og har set på mulighederne for at inkludere det digitale udbud i biblioteksafgiftsordningen, så rettighedshavere kan få udbetalt biblioteksafgift for deres digitale værker.   Læs udvalgets rapport her

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.