Ida Auken: Alle skal have råd til en kolonihave

07/03/2012 12:03

Miljøministeriet

Miljøministeren vil arbejde for, at både unge og gamle også i fremtiden kan få en kolonihave. Derfor skal et nyt udvalg se på prisudviklingen i byernes grønne oaser.

Børnene leger i græsset, solsorte fløjter under hindbærbusken, og om lidt er kaffen klar. Sådan har opskriften lydt for danske kolonihaver gennem mange generationer, og sådan skal det fortsat være, mener miljøminister Ida Auken. Miljøministeren har nedsat et udvalg, der skal se på prisudviklingen på kolonihaver.

- Det er utrolig vigtigt, at priserne for kolonihaver ikke eksploderer, så kun velstillede har råd til dem. Det ville jo være stik imod kolonihavetankegangen, for vi vil jo netop give både den unge familie og pensionister mulighed for at få råd til deres egen grønne plet. Vi vil se på, hvad det koster at have eller leje en kolonihave, så helt almindelige mennesker kan være med, siger miljøminister Ida Auken.

Der findes omkring 62.000 kolonihaver i Danmark, hvoraf kommunerne ejer cirka 67 procent. Statsforvaltningen besluttede i 2009, at kommunerne skulle udleje kolonihavejord til markedspris. Det medførte stor usikkerhed om, hvad udlejningsprisen skulle være. Det er en af de ting, som ministerens kolonihaveudvalg skal diskutere. Udvalget mødtes for første gang mandag.

- Jeg forventer, at udvalget vil have en god dialog med alle parter. Så må vi se på, hvordan vi bedst muligt sørger for, at vi også i fremtiden har grønne åndehuller for både unge og ældre. Vi skal have styr på kolonihavernes vilkår, så vi ikke mister en del af en kultur, der har eksisteret i snart to århundreder, siger Ida Auken.

Udvalget skal komme med en udredning om priser for udlejning af jord til kolonihaver inden sommerferien 2012.

Kolonihaveudvalget består af Kolonihaveforbundet, KL, Københavns Kommune, Fødevareministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Transportministeriet, DSB Ejendomsudvikling, NaturErhvervstyrelsen og Naturstyrelsen.

Mest Læste

Annonce