Millioner til børn i udsatte boligområder

Infrastruktur

07/1/13 12:07

Nick Allentoft

Der er udsigt til flere og bedre fritidsaktiviteter for børn og unge i Riddersborgparken, Birkevænget og Nørrevænget i Nakskov. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har nemlig uddelt midler fra puljen ”Styrket indsats for økonomisk vanskeligt stillede børn i udsatte boligområder” og Lolland Kommune modtager næsten 3,8 mio. kr.

”Vi ved, at fritidsaktiviteter er vigtige for at hjælpe sårbare børn og unge videre i livet. Men vi ved også, at mange af de børn og unge, der har mest brug for det, ikke har tilstrækkelig adgang til fritidsaktiviteter. Det kan vi nu gøre noget ved,” forklarer udviklingschef Birgitte Rønnow.

Det er sektor for Udvikling og Erhverv, der har stået for ansøgningen, men projektet er blevet til i tæt samarbejde med bl.a. Ungdomsskolen og de gadeplansmedarbejdere, der allerede er i området.

”Projektet skal både udvikle en lang række nyskabende aktiviteter i områderne og skabe en bedre sammenhæng mellem de initiativer, der allerede findes.” forklarer Birgitte Rønnow. ”Der er ingen tvivl om, at nogle unge hellere vil deltage i street-aktiviteter end i traditionel foreningsidræt. Andre vil bare gerne have mulighed for at spille fodbold. Vi skal give plads til begge dele.”

Tanken er, at gøre boligområderne til en ”oplevelsesHUB.” Dvs. et sted og et netværk, hvor kommune, foreninger, skoler, boligforeninger og andre går sammen om at skabe positiv social forandring gennem konkrete aktiviteter.

De nye fritidstilbud skal være tilbud til alle Nakskovs børn og unge, men rent fysisk skal de afvikles ude i de tre boligområder. Synlighed og tilstedeværelse er nemlig afgørende for at få fat i dem, der ikke nu deltager i eksisterende tilbud. Det skal også give byen et mere positivt indtryk af Riddersborgparken, Birkevænget og Nørrevænget som steder med et aktivt og spændende fritidsliv.

Mange udsatte familier har meget lave indkomster, og derfor skal aktiviteterne være gratis eller meget billige.

”Det er rigtigt, at der er sociale problemer, men disse boligområder har masser af kvaliteter at byde på, og dem kan hele Nakskov få glæde af,” siger Birgitte Rønnow. ”Vi er stolte over, at ministeriet kan se ideen i projektet, men det er nu vi skal vise, at vi kan samarbejde og lave resultater i praksis.”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.