Ny analyse: Sygehusene har skabt gode resultater

28/05/2013 13:29

Ministerie for Sundhed og Forebyggelse

Sygehusene bliver mere effektive og behandlingen af patienterne bliver bedre. Det viser en ny analyse, som Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i dag offentliggør. Flere patienter slipper for at blive indlagt i forbindelse med en operation, de er indlagt i kortere tid, der er færre genindlæggelser, og dødeligheden efter en sygehusindlæggelse er faldet. Sundhedsminister Astrid Krag glæder sig over de opnåede resultater:

”Der er grund til at glæde sig over, at udviklingen på flere områder går i den rigtige retning. Dagkirurgi er mere skånsomt for patienterne og betyder færre indlæggelser. Og kortere indlæggelsestid og færre genindlæggelser tyder på, at sygehusene bliver bedre til at gøre tingene rigtigt første gang”, siger sundhedsministeren, der også peger på, at resultaterne giver mere sundhed for pengene: 

”Regionerne opnår alt andet lige besparelser, som kan bruges til at styrke sundhedsindsatsen. Det viser tydeligt, at det godt kan betale sig at sætte fokus på faglighed og kvalitet i sundhedsvæsenet. Derfor vil regeringen også med synlighedsreformen sætte yderligere skub i den dagsorden, der handler om synliggøre resultater og sætte fokus på bedste praksis.”

Læs analysen ’Øget fokus på gode resultater på sygehusene’


Det viser analysen

Analysen viser bl.a. følgende:

  • Flere og flere operationer klares uden patienten indlægges – andelen af dagkirurgi på sygehusene er steget fra 84,9 pct. i 2008 til 85,9 pct. i 2012.
  • Patienterne er generelt indlagt i kortere tid – den gennemsnitlige indlæggelsestid er faldet fra 4,4 dage i 2008 til 3,7 dage i 2012.
  • Færre patienter bliver genindlagt – andelen af patienter, som genindlægges, er faldet fra 7,3 pct. i 2008 til 7,1 pct. i 2012.
  • Dødeligheden efter indlæggelse på sygehus (HSMR) er faldet fra indeks 100 i 4. kvartal 2008 til indeks 92 i 4. kvartal 2012.   

Mest Læste

Annonce