Ny satspuljeaftale på sundhedsområdet

Politik

28/11/13 8:41

Sklerosepatienter, stof- og dopingmisbrugere. Det er nogle af de grupper, der får gavn af den netop indgående satspuljeaftale på sundhedsområdet for 2014-2017.

Regeringen (Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og SF) har i dag indgået en aftale om satspuljen på sundhedsområdet med Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Der er afsat 53,9 millioner kroner over fire år til blandt andet at løfte indsatsen for sklerosepatienter samt stof- og dopingmisbrug.
Stofmisbrugere får ret til en samtale med en læge inden for tre dage og en behandlingsplan inden for 14 dage, efter de har henvendt sig til kommunen for at få hjælp til at komme ud af deres misbrug. Lægesamtalerne og behandlingsplanerne vil give et væsentligt kvalitetsløft i stofmisbrugsbehandlingen.
Det kommunale arbejde med at forebygge dopingmisbrug blandt unge får også et løft. Med udgangspunkt i erfaringer fra Aalborg Kommune er der afsat midler til, at en række kommuner kan styrke indsatsen for blandt andet at nå ud til unge potentielle dopingmisbrugere lokalt.
 

Styrket behandling til sklerosepatienter
Flere og flere får konstateret sklerose, og i dag lever ca. 12.500 danskere med sygdommen. Behandlings- og genoptræningsindsatsen af sklerosepatienter foregår primært på sygehusene og i kommunerne, men som supplement til de regionale og kommunale tilbud, driver Skleroseforeningen to Skelrosehospitaler i Ry og Hasle, hvor patienterne kan få en intensive genoptrænings- og rehabiliteringsophold.
Ventelisten til de to hospitaler er steget de senere år, og satspuljepartierne er derfor enige om en midlertidig forhøjelse på i alt 15 mio. af fritvalgsrammen til sklerosehospitalerne i Ry og Haslev. Det er desuden behov for at styrke samarbejdet mellem sklerosehospitalerne, regioner og kommunerne med henblik på at sikre, at der sker en prioritering af de patienter, der har størst behov.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.