Kommunerne sænker igen skatten i 2015

Velfærd

15/10/14 11:07

Suleman Haider

31 kommuner sætter skatten ned til næste år. 5 hæver den. Det har kommunerne nu indberettet til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Samlet er der tale om et fald i skatterne på 186 mio. kr. i 2015, og der er ændringer i skatterne for både borgere og virksomheder. I 2014 sænkede kommunerne skatterne med samlet 150 mio. kr.

Kommunerne har netop afsluttet fastlæggelsen af budgetterne for 2015. Dermed har de også fastsat næste års skatteprocenter. 

Læs også: Fakta: Her hæves og sænkes skatten i 2015

Kommunerne har indberettet deres skatteoplysninger til Økonomi- og Indenrigsministeriet, og de første opgørelser viser, at 31 kommuner sænker skatten med samlet 299 mio. kr., mens 5 kommuner hæver skatten med samlet 113 mio. kr. Skatteændringerne er fordelt på de tre kommunale skatter – dvs. personskatter, ejendomsskatter og den dækningsafgift, som kommunerne kan opkræve hos virksomhederne.

Læs også:  Ændringer i kommunale skattesatser 

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard siger: ”Det er et sundhedstegn for det kommunale selvstyre, at kommunerne tydeligvis forholder sig aktivt til spørgsmålet om, skatteniveauet er det rigtige - og sætter skatten ned, hvis økonomien er til det, så andre kan tilpasse i den anden retning, hvis de har behov for det. Lokale virksomheder i en række kommuner får lavere afgifter. Det er positivt, for det bidrager til vækst og arbejdspladser, når kommunerne sætter fokus på gode vilkår for virksomhederne.”

I de kommende uger skal kommunerne indberette yderligere budgetoplysninger om bl.a. service- og anlægsudgifter. Økonomi- og Indenrigsministeriet forventer at kunne offentliggøre de foreløbige budgettal i løbet af efteråret. Danmarks Statistik offentliggør de endelige budgettal i januar 2015.

Baggrund om regeringens aftale med KL om kommunernes økonomi for 2015:

  • Kommunernes samlede skatteprovenu udgør 253 mia. kr. Skattenedsættelserne svarer til 0,12 pct. heraf, mens skattestigningerne svarer til 0,04 pct. af det samlede provenu.
  • Det er forudsat i økonomiaftalen med KL, at kommunerne samlet holder den kommunale skat i ro i 2015.
  • Inden for en ramme på 150 mio. kr. har kommunerne haft mulighed for, efter ansøgning, at forhøje skatten. Alle kommuner, der søgte om skatteforhøjelser fik lov til at hæve skatten lige så meget, som de havde søgt om.
  • For at understøtte fleksibilitet i den kommunale skatteudskrivning er der etableret en tilskudspulje på 112,5 mio. kr. (svarende til 75 pct. af 150 mio.kr.) for de kommuner, der sænker skatten for 2015. Tilskuddet kan højst udgøre 75 pct. af provenutabet i 2015, 50 pct. i 2016 og 2017 og 25 pct. i 2018. Hvis der gennemføres skattenedsættelser på over 150 mio. kr., nedsættes tilskuddet.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.