To mio. kr. til initiativer for at få socialt udsatte til at stemme til region- og kommunalvalget

Politik

24/09/2013 14:27

Freja Eriksen

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen giver to mio. kroner til at få flere socialt udsatte borgere til at stemme til efterårets regional- og kommunalvalg.

Flere socialt udsatte borgere skal afgive deres stemme til efterårets regional- og kommunalvalg. Derfor giver social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen to mio. kroner til kommuner, organisationer og væresteder, der skal gøre det lettere for socialt udsatte at bruge deres stemme. Der vil bl.a. blive afholdt politiske debatmøder på væresteder og herberger, ligesom der opstilles mobile valgbokse, hvor udsatte borgere opholder sig – alt sammen for at få alle med.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen siger:

”Det er vores ansvar som samfund at sikre, at alle mennesker har lige muligheder for at deltage i demokratiet og give deres mening til kende. Socialt udsatte borgere er sjældent dem der råber op, og derfor fylder de alt for lidt i den politiske debat. Derfor er det vigtigt, at vi nu bevilliger penge til at rykke debatarrangementer og stemmebokse ud på væresteder og herberg, hvor mange udsatte borgere har deres hverdag. Og jeg håber, at den indsats kan få flere til at bruge deres stemmeret ved det kommende valg.”

Kun en tredjedel af kontanthjælpsmodtagere stemte ved sidste kommunalvalg og generelt er der færre mennesker uden tilknytning til arbejdsmarkedet, der stemmer end befolkningen som helhed.

Pengene kommer fra puljen ”Fremme af udsattes valgdeltagelse”.

Se listen over de støttede projekter fra puljen

Mest Læste

Annonce