To mio. kr. til initiativer for at få socialt udsatte til at stemme til region- og kommunalvalget

Politik

24/9/13 12:27

Freja Eriksen

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen giver to mio. kroner til at få flere socialt udsatte borgere til at stemme til efterårets regional- og kommunalvalg.

Flere socialt udsatte borgere skal afgive deres stemme til efterårets regional- og kommunalvalg. Derfor giver social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen to mio. kroner til kommuner, organisationer og væresteder, der skal gøre det lettere for socialt udsatte at bruge deres stemme. Der vil bl.a. blive afholdt politiske debatmøder på væresteder og herberger, ligesom der opstilles mobile valgbokse, hvor udsatte borgere opholder sig – alt sammen for at få alle med.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen siger:

”Det er vores ansvar som samfund at sikre, at alle mennesker har lige muligheder for at deltage i demokratiet og give deres mening til kende. Socialt udsatte borgere er sjældent dem der råber op, og derfor fylder de alt for lidt i den politiske debat. Derfor er det vigtigt, at vi nu bevilliger penge til at rykke debatarrangementer og stemmebokse ud på væresteder og herberg, hvor mange udsatte borgere har deres hverdag. Og jeg håber, at den indsats kan få flere til at bruge deres stemmeret ved det kommende valg.”

Kun en tredjedel af kontanthjælpsmodtagere stemte ved sidste kommunalvalg og generelt er der færre mennesker uden tilknytning til arbejdsmarkedet, der stemmer end befolkningen som helhed.

Pengene kommer fra puljen ”Fremme af udsattes valgdeltagelse”.

Se listen over de støttede projekter fra puljen

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.