Social- og integrationsministeren støtter 83 projekter med frivilligt socialt arbejde

Politik

08/8/13 9:34

Freja Eriksen

83 projekter med frivilligt socialt arbejde får i alt 11,1 mio. kr. i støtte af social- og integrationsminister Karen Hækkerup fra Tips- og Lottopuljen til særlige formål. Projekterne skal hjælpe blandt andet udsatte børn og unge, psykisk sårbare, hjemløse og stofmisbrugere.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup giver i alt 11,1 mio. kr. til 83 forskellige projekter, der gennem frivilligt arbejde blandt andet tilbyder aktiviteter for udsatte børn, IT-undervisning for ældre, netværk for udsatte kvinder og lektiehjælp. Mange af projekterne har desuden som mål at udvikle det frivillige sociale arbejde. Pengene kommer fra Social- og Integrationsministeriets Tips- og Lottopulje til særlige sociale formål.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup siger:

”I Danmark er vi så heldige, at rigtig mange engagerer sig i frivilligt arbejde. Hvad enten de giver udsatte børn og unge en pause fra hverdagen på ferielejre, underviser hjemløse i IT, laver fællesspisning for psykisk udviklingshæmmede unge eller hjælper børn med deres lektier, gør de en stor forskel for rigtig mange mennesker, som har det svært. Samtidig styrker de sammenhængskraften i vores samfund på tværs af generationer og deres sociale baggrund. Derfor er jeg meget glad for at kunne støtte disse mange fantastiske projekter.”

Formålet med Social- og Integrationsministeriets Tips- og Lottopulje er at styrke den samlede sociale indsats i samfundet gennem tilskud til frivilligt socialt arbejde, der forebygger og afhjælper sociale problemer. Ved udvælgelsen af projekterne til støtte har social- og integrationsminister Karen Hækkerup blandt andet lagt vægt på, at der indgår frivilligt ulønnet arbejde i projekterne, og at projekterne er målrettet mennesker i en svær livssituation.

Se alle projekterne, der støttes.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.