'Mand dig op' - nyt tilbud om mandegrupper i fem byer

Velfærd

09/5/14 9:17

Karen Thougård Pedersen

Mænd har større risiko end kvinder for at gå ned med flaget efter en skilsmisse, og de har ofte sværere end kvinder ved at bede om hjælp. 'Mand dig op' er et nyt gruppetilbud skræddersyet til mænd.

"Skilsmisse er noget lort. Jeg stod helt alene, hvilket prægede de følgende 10 år." (Lars)

‘Mand dig op’ er et nyt gratis tilbud til mænd, som kæmper for at forhindre skilsmisse, er ved at blive skilt eller har brug for at komme videre efter en skilsmisse.

Fem frivilligcentre på Sjælland sætter i foråret/sommeren 2014 forløb med mandegrupper i gang.

Forløbet er skræddersyet til mænd i samarbejde med mandecoach Jørgen Juul Jensen fra Mandecentret i København, som har stor erfaring med støttegrupper til mænd.

8 ugers forløb
‘Mand dig op’ består af et 8 ugers forløb. Gruppen mødes en gang om ugen.

En mandlig gruppeleder, der selv har erfaringer med problematikkerne, guider gennem forløbet. Det handler om:

  • At finde fokus og skabe overblik
  • At skabe gode relationer
  • At blive bedre til at tackle svære samtaler
  • At få vækket sine ressourcer og få mere livskraft
  • At få inspiration fra andre mænd til at komme videre.

De frivillige gruppeledere får undervisning af en coach fra Mandecentret i København.

Mandegrupperne etableres syv steder: i København (Nørrebro og Christianshavn), Hillerød, Gentofte, Herlev, Høje-Taastrup og Bagsværd. Der er stadig ledige pladser.

Nye metoder til selvhjælp
Mandegrupperne er en del af et treårigt udviklingsprojekt ‘Kom videre mand’. Projektet udvikler nye selvhjælpsmetoder, som appellerer til mænd i svære livssituationer.

‘Kom videre mand’ er et samarbejde mellem Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark (FriSe) og Socialt Udviklingscenter SUS. Projektet løber frem til 2016, det er finansieret af Socialministeriet.

Læs mere på www.komvideremand.dk.

Kontakt i SUS
Sussi Maack, chefkonsulent
tlf. 2680 1268, [email protected]

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.