Nye film fra Storbylandsbyen: Fællesskab på tværs

Velfærd

27/10/2016 07:00

Karen Thougård Pedersen

Storbylandsbyen i Aarhus bringer folk med forskellige talenter og udfordringer sammen. Mød nogle af pionererne i filmene her. De er tænkt inspiration til kommuner og boligselskaber, der har lyst til at etablere lignende boligområder.

"Det har været så godt for mig - så sundt både mentalt og fysisk at flytte herud". Emma, beboer i Storbylandsbyen

I Storbylandsbyen på Marienlystvangen i Aarhus bor forskellige mennesker med forskellige ressourcer og udfordringer dør om dør i de 20 dobbelthuse,der udgør landsbyen.

Halvdelen af beboerne kommer fra det almene boligselskab Østjysk Boligs venteliste. Den anden halvdel har fået boligen via Aarhus Kommune, fordi de af forskellige årsager har brug for støtte; det kan være på grund af psykisk sårbarhed, hjemløshed eller andet.

Storbylandsbyen bygger på tanken, om at alle har brug for nærhed. Ved at lære hinanden at kende og komme hinanden ved i forskellige sammenhænge, løfter og inspirerer vi hinanden - på tværs af talenter og udfordringer.

Fælleshus og social vicevært

Fælleshuset er et vigtigt samlingssted i Storbylandsbyen. Her spiser beboerne sammen og sætter gang i aktiviteter. Hver onsdag er der åben rådgivning, hvor man kan komme fordi og tale med en bostøtte fra Aarhus Kommune. Storbylandsbyens sociale vicevært støtter op om de aktiviter, beboerne sætter i værk, og holder landsbymøde en gang om måneden.

"Jeg kan ikke undvære fælleshuset, det er mit mødested." Johnni, beboer i Storbylandsbyen

Storbylandsbyen er etableret i samarbejde mellem Aarhus Kommune, Østjysk Bolig og Socialt Udviklingscenter SUS. De første beboere flyttede ind i 2014 - mød nogle af dem her:

 

Mere om Storbylandsbyen

Beboere og medarbejdere i Storbylandsbyen, Østjysk Bolig og Aarhus Kommune har været pionerer og gjort sig væsentlige erfaringer, som andre kan have glæde af. I materialerne her har vi samlet anbefalinger og inspiration til kommuner, boligselskaber og kommende beboere, som har lyst til at etablere et lignende boligområde

Storbylandsby på tegnebrættet - 11 anbefalinger (pjece)

Postkort fra Storbylandsbyen

Storbylandsbyen 2015 - erfaringer og anbefalinger (erfaringsopsamling)

Kontakt

Birgitte Bækgaard Brasch, chefkonsulent, [email protected]

Mest Læste

Annonce